Topic Magazine
Image default
Dienstverlening

Filterelementen voor persluchtfiltratie

Filterelementen is alle soorten en maten

Techno Filter is een bedrijf in Uithoorn dat zich bezig houdt met microfiltratie. Dat is bijzonder, veel andere bedrijven die in de wereld van filterelementen en filterbehuizingen opereren doen dit naast andere werkzaamheden. Een specialisatie op dit vlak zie je zelden. Dat maakt ze dan ook een unieke aanbieder. Als je een echte specialist in huis wil halen, zijn zij de aangewezen persoon. Denk echter niet dat dit specialisme ervoor zorgt dat er een klein aanbod aan filterelementen is. Er zijn immers een hoop verschillende vormen van filtratie, en in al die hoeken bekwamen zij zich. Zo hebben ze een hoop opties op het gebied van vloeistoffiltratie. Zo hebben ze filterelementen met een poriegrootte van 0,1 tot 1,2 micron. Deze worden gebruikt voor het filteren van bacteriën, gisten en schimmels. Vooral in de farmaceutische industrie en bij de productie van drank wordt dit veel toegepast. Met tests wordt vastgesteld welke poriegrootte wenselijk is. Het fijne aan deze specialist is dat de filters geleverd kunnen worden met verschillende aansluitingen. Zodoende is het vrijwel altijd mogelijk om deze filterelementen te gebruiken op de bestaande filterhuizen. Een pluspunt is ook dat ze werken met de producten van veel verschillende producenten. Dit maakt ze onafhankelijk en flexibel. Van veel fabrikanten hebben zij originele of vervangende filterelementen beschikbaar. Indien het een alternatief betreft, is de kwaliteit altijd gelijk of beter. Voor de klant is dit ideaal. Zodoende is er immers altijd een passende oplossing beschikbaar. Ook de verhouding tussen prijs en kwaliteit is goed, mede doordat zij over onderdelen van verschillende fabrikanten beschikken. Door dergelijke omstandigheden is het echt van meerwaarde om te kiezen voor een bedrijf dat zich specifiek op microfiltratie richt. Tel daarbij op dat ze een schat aan ervaring hebben. De onderneming is al meer dan dertig jaar actief op dit gebied. Zij weten dus absoluut van de hoed en de rand wanneer je een vraag stelt over filterelementen. Probeer het gerust eens uit wanneer uw filter een probleem ondervindt.

Filterelementen voor persluchtfiltratie

Techno Filter heeft een uitgebreid perslichtprogramma. Dit laat zich als volgt onderverdelen.

  • Filterelementen om bacteriën en fagen tegen te houden.
  • Kaarsenfilters die olie en damp filteren.
  • Vervangende elementen voor perslucht (kijk op de site voor beschikbare merken).
  • Behuizingen in diverse uitvoeringen.
  • Persluchtapparatuur.

Bij het (industriële) gebruik van gassen is een goed filtersysteem erg belangrijk. Met een coalesse worden allerlei vaste deeltjes uit het gas gehaald. Dit is een interessant proces. Deze filterelementen worden vaak gebruikt als een eerste stap, waardoor andere filters beschermd blijven. Een actief koolelement kan worden ingezet om ook nog eens oliedamp te verwijderen. In een zeer effectief wordt de perslucht eerst gekoeld (bijvoorbeeld met een koeldroger) en combineert daarna een coalesse (of twee) met een koolelement. Hiermee kan oliedamp vrijwel volledig worden tegengehouden (tot 0,003 PPM). De filterelementen die gebruikt worden in een persluchtsysteem worden onder andere door de volgende fabrikanten geproduceerd:

  • Domnick Hunter / Parker
  • Ultrafilter / Donaldson
  • Walker Filtration
  • Zander

Deze voldoen allen aan de ISO normering 8573.1, welke uit zes kwaliteitsklassen bestaat. Het is precies het soort kwaliteit dat je verwacht bij een echte specialist. Vandaar je er al deze merken kunt krijgen. Bekijk het volledige overzicht, inclusief de mogelijkheden van vervangende filterelementen, op de website. Natuurlijk kun je ook terecht voor specifieke apparatuur die bij persluchtfiltratie komt kijken. Zo hebben ze absorptiedrogers die perslucht en andere gassen kan drogen tot drukdauwpunten van wel -80°C. Verder is er beademingsluchtapparatuur voor industriële toepassingen, waarmee allerlei deeltjes, damp en geur kunnen worden gefilterd. Voor een medische toepassing is er beademingsapparatuur die ook koolmonoxide en kooldioxide verwijdert. Voor een dergelijk aanbod, naast al die filterelementen, is het echt van grote meerwaarde om bij een bedrijf langs te gaan dat zich in microfiltratie specialiseert. Dan heb je eenvoudigweg veel meer opties waaruit je kunt kiezen, dan wanneer je kiest voor een firma die dit erbij doet.

Een compleet aanbod

Filterelementen worden gebruikt op allerlei plaatsen en met zeer uiteenlopende doeleinden. Daarom is het ook logisch dat er veel verschillende producten zijn. Er is altijd een passende oplossing. Die vind je het snelste bij een zaak die zich hierin heeft gespecialiseerd. Een groot assortiment is ook een pre, want dan is er altijd wel een passende oplossing te vinden. Logisch dus, dat er van allerlei fabrikanten filterelementen worden geleverd. Wat het doel van de filtratie ook is, je wil altijd dat het goed gebeurd. Dat is de perfecte filteroplossing. Dus heb je iets nodig op het gebied van microfiltratie? Neem dan contact op met Techno Filter. Er zijn allerlei verdelen die dit bedrijf heeft ten opzichte van anderen. Niet alleen zijn ze een echte specialist, ze hebben ook nog eens een schat aan ervaring door de dertig jaren die ze al actief zijn op dit vlak. Filterelementen hebben geen geheimen voor deze experts. Maak gebruik van hun kennis en schakel ze in. De handigste manier om in contact te treden is online. Surf naar de website, technofilter.eu, voor alle informatie. Via de button informatie/offerte aanvragen klik je naar een pagina met een contactformulier. Hiermee kun je zeer volledig aangeven welke informatie je nodig hebt, of een offerte aanvragen voor specifieke filterelementen. Vergeet niet om in ieder geval de verplichte velden in te vullen. Deze gegevens zijn nodig om met je in contact te komen. Je kunt uiteraard zo snel mogelijk een bericht terug verwachten.

http://www.technofilter.eu/nl-NL/filterelementen