Voorkom stress bij uw varken of kip met nevelkoeling

Door uw stal koel te houden met nevelkoeling, zorgt u ervoor dat uw dieren zich comfortabel voelen. Net zoals mensen, vinden ook veel dieren een te hoge temperatuur niet prettig. Dieren kunnen zelfs in de stress raken wanneer de stal een te hoge temperatuur bereikt. Hittestress wordt dat ook wel genoemd. Hittestress is niet alleen uiterst oncomfortabel voor dieren, ze kunnen er zelfs door sterven. U kunt natuurlijk de deuren openzetten om te zorgen dat er wat meer frisse lucht de stallen in stroomt. Vaak is dit echter niet genoeg om de dieren voldoende koeling te bieden, vooral niet bij de grotere stallen. Door gebruik te maken van nevelkoeling, laat u de temperatuur in de stallen op een effectieve manier dalen. Kiest u ook voor verkoeling voor uw dieren door gebruik te maken van nevelkoeling? Laat deze dan installeren door Kolsters Installatie Techniek, een echte specialist als het om installaties in de agrarische sector gaat.

Kies voor een expert bij het installeren van nevelkoeling in uw stal

In de zomer stijgen de temperaturen regelmatig tot boven de 25 graden Celsius. Heerlijk wanneer u een dagje naar het strand gaat, maar niet voor dieren. Voor hen kan deze hitte zelfs dodelijk zijn. Dat is waarom het zo belangrijk is om een installatie voor nevelkoeling te installeren in uw stallen. Met Nevelkoeling worden kleine druppels water verdampt, waardoor er vocht wordt onttrokken aan de stal. Vaak gaat het bij nevelkoeling om aanzienlijke installaties, voornamelijk als u een grote stal wilt koelen. Dan komt een expert op het gebied van installatietechniek wel van pas. Een echte specialist op het gebied van nevelkoeling is Kolsters Installatie Techniek. Al meer dan 10 jaar houden zij zich bezig het installeren en onderhouden van verwarmings- en verkoelingsinstallaties in de agrarische sector. Succes verzekerd dus!

Help uw varkens de winter door met verwarming in de varkensstal

Als de temperaturen richting het vriespunt gaan, doen we een dikkere trui aan, zetten de verwarming hoger en blijven we meer binnen. Kortom: we doen er alles aan om het lekker warm te hebben. Het is belangrijk om in deze koudere maanden ook de dieren niet te vergeten. Net zoals mensen, vinden zij het ook fijn om het lekker warm te hebben in de winter. Een warm verblijf is dan ook een stuk beter voor het welzijn van de dieren. Ook verlaagt het de kans op infecties en ziektes. Door verwarming in uw varkensstal te laten installeren, zorgt u ervoor dat niet alleen u, maar ook uw varkens het lekker warm hebben in de winter. Een specialist zoals Kolsters Installatie Techniek kan u hiermee helpen. Zij zijn dé expert als het om verwarming en nevelkoeling voor agrarische gebouwen gaat.