Topic Magazine
Image default
Winkelen

Een onvergetelijke Oud en Nieuw met vuurwerk

Vuurwerk

Ik ben nooit zo dol geweest op vuurwerk. Vroeger, toen ik nog een klein manneke was, verstopte ik me tijdens Oud en Nieuw altijd in het portiek om van daaruit de hele show gade te slaan. Maar ik waagde me geen stap buiten het portiek! Ik was als de dood. Wat kon daar buiten niet allemaal rond vliegen? Misschien stuiterde zo’n rotje wel de verkeerde kant op en raakte ik al mijn tenen kwijt. Of misschien viel er een vuurpijl om en kreeg ik die recht in mijn maag. Ik moest er niet aan denken. Een sterretje kon ik nog net aan en ook die gooide ik snel van me af zodra hij was opgebrand. En ook op latere leeftijd hield ik me het liefst afzijdig op 31 december, twaalf uur ’s nachts. Ik begreep niet waarom familie en vrienden zo in vervoering raakte van dat vuurwerk Ijburg. Wat irritante luide knallen, wat glitterlichtjes – nou en? Het kon mij maar matig interesseren. Maar afgelopen jaar veranderde ik 180 graden van mening. Geen flauw idee waarom eigenlijk. Nou ja, als ik eerlijk ben kwam het door een mooie vrouw (alles komt altijd door mooie vrouwen); ik wilde niet dat ze me als een watje zou beschouwen en tot verbazing van mijn vrienden vroeg ik of ik ook eens wat vuurwerk mocht afsteken. Toen ze me verbaasd en plagerig vroegen waarom ik nu opeens met de grote jongens mee wilde doen, haalde ik mijn schouders op en zei ik dat ik niet wist waar ze het over hadden – alsof ik nog nooit vuurwerk had afgestoken! En leuk dat ik het vond! Misschien moet je dingen eerst zelf doen voordat je het echt kunt waarderen. Opeens keek ik met heel andere ogen naar die bonte bloemen in de lucht in die tantaliserend zilveren, gouden en koperen kleuren. En met heel andere oren luisterde ik naar die geweldige knallen. O, wat was dat lawaai plotseling heerlijk!

Een onvergetelijke Oud en Nieuw met vuurwerk

Het zal je niet verbazen dat ik voor dit jaar meteen groot heb ingeslagen. Mijn hele schuur staat vol vuurwerk Zoetermeer. (Wel veilig allemaal natuurlijk, wees niet bang). Ik wil er echt iets van maken. O, wat zullen mijn vrienden versteld staan! En mijn ouders, die zullen helemaal staan te kijken. Is dit nu dat bange mannetje dat zich altijd in het portiek verschool? Dat met de nodige angst en beven amper een sterretje durfde vast te houden? O, alleen al bij de gedachte aan hun verbaasde gezichten tintelt mijn hele lichaam van verrukking! En waar koop je het beste vuurwerk? Bij de Vuurwerkexpert uiteraard! Ik keek mijn ogen uit, ze hebben daar echt een zeer uitgebreid assortiment. Vuurwerk in alle soorten en maten. Knalwerk, maar ook siervuurwerk:

 • 500grams vuurwerk
 • 25 gram per tube vuurwerk
 • 50 gram per tube vuurwerk
 • dubbellonts vuurwerk

Ja, ik weer er nu echt alles vanaf! Ze hebben er ook:

 • Fontijnen
 • Bengaals vuur
 • Babypijlen
 • Grote pijlen
 • Matten
 • Cakes
 • Romeinse kaarsen
 • Kindervuurwerk
 • Gillende keukenmeiden
 • Sterretjes

Kortom: alles wat knettert en knalt en Nieuwjaar ieder jaar weer tot een schitterend spektakel maakt. Ik vraag me echt af waarom ik dit vroeger toch zo verschrikkelijk vind. Het is eigenlijk jammer dat we maar eens per jaar de kans hebben vuurwerk af te steken. Eigenlijk zouden er een soort verenigingen moeten bestaan waar echte vuurwerkfanaten zoals ik bij elkaar kunnen komen om gezellig samen vuurwerk  af te steken en te bewonderen, en om – onder het genot van een hapje en een drankje – de laatste nieuwtjes over vuurwerk met elkaar uit te wisselen. Ach, misschien moet ik zelf maar zo’n vereniging beginnen. Kan vast geen kwaad.

Meer dan 250 vuurwerkwinkels verspreid over heel Nederland

Vuurwerkexpert heeft meer dan 250 vuurwerkwinkels verspreid over heel Nederland. Er is dus altijd een vuurwerkwinkel van Vuurwerkwinkel bij je in de buurt! En je hoeft bij Vuurwerkexpert niet te wachten met de aanschaf van vuurwerk tot de officiële verkoopdagen: je kunt het vuurwerk nu al bestellen! Geweldig toch? Je kunt je bestelling dan afhalen als de officiële verkoopperiode begint bij de winkel bij jou in de buurt. Vuurwerk bestellen bij Vuurwerkexpert gaat heel makkelijk. Ga naar de site en onderneem de onderstaande stappen.

 • Zoek een vuurwerkwinkel bij jou in de buurt.
 • Bekijk het vuurwerkassortiment voor 2013. Je kunt op de site ook de folders van Vuurwerkexpert inzien. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste aanbiedingen!
 • Bestel het vuurwerk Delft naar jouw keuze eenvoudig in de webshop.
 • Haal je bestelling op tijdens de officiële verkoopperiode bij de winkel bij jou in de buurt.

Het is sowieso een aanrader eens een bezoekje te brengen aan de schitterende website van Vuurwerkexpert. Ik vind een mooie site altijd een teken van betrouwbaarheid en de site van Vuurwerkexpert ziet er zoals gezegd echt schitterend uit. Ook kun je op hun webadres op de hoogte blijven van het laatste vuurwerknieuws. Bovendien gaat ook Vuurwerkexpert met zijn tijd mee en hebben ze een app ontwikkeld waarmee je altijd op de hoogte blijft van het laatste vuurwerknieuws en bijvoorbeeld kunt opzoeken welke vuurwerkwinkel het dichtst bij jou in de buurt zit. Die app kun je downloaden op de site. Dus: wil je dit jaar een onvergetelijke Oud en Nieuw vieren, vergeet dan niet je pijlen, knallers en kaarsen bij Vuurwerkexpert aan te schaffen. Ik ga dat in ieder geval zeker doen!

https://www.vuurwerkexpert.nl/