Topic Magazine
Image default
Woning en Tuin

Waarom Oosterse Lampen?

Waarom oosterse lampen? Waar zijn deze lampen geschikt voor? In welk interieur past deze Arabische verlichting? Allemaal vragen die ik je in dit artikel ga beantwoorden. Om te beginnen wat zijn oosterse lampen? Deze armaturen worden vaak met de hand gemaakt. Dat maakt ze al heel bijzonder. Een oosterse lamp bestaat vaak uit een metalen bol. Soms is deze bol peervormig of ovaal. In de bol worden kleine gaatjes met een soort spijker en hamer zorgvuldig aangebracht. Deze gaatjes zorgen voor een speel lichtspel. De gaatjes worden in een patroon aangebracht. Veelal bloemen of andere sierlijke / natuurlijke vormen worden hier gehanteerd. Het licht schijnt door de gaatjes. Het mooiste is warm licht. Wit licht past niet bij deze stijl van verlichting.

De lamp zelf straalt super veel sfeer uit. Maar er ontstaat nog iets veel mooiers. Op de wand verschijnt een speels lichtval. De gaatjes zorgen ervoor dat de hele ruimte wordt verlicht met bloemen en sierlijke patronen. Oosterse lampen worden ook wel Arabische of Marokkaanse lampen genoemd. Hoewel hier wel degelijk verschillen in zitten is het in de volksmond tegenwoordig hetzelfde. Oosterse lampen in huis In welke ruimte komen ze het best tot hun recht? Ze zijn niet geschikt voor leeflicht of werklicht. Ze zijn daarentegen perfect voor een romantische sfeer in de woonkamer of slaapkamer.

Dus je hangt deze lampen op kantoor of op het werk. Maak een knus hoekje in je huis met een paar leuke kussens. Gebruik leuke warme kleuren zoals bordeauxrood met gouden franjes. Dat past er helemaal leuk bij. Hang in deze knusse hoek een schitterende oosterse lamp en je hebt een heerlijke plek in huis waar je helemaal tot rust kunt komen. Of kunt genieten van een heerlijke kop Marokkaanse thee. Deze lampen passen niet in een strakke inrichting. Het is dan ook vaak de keuze van een vrouw en niet van de man. Vrouwen hebben meer behoefte aan sfeer. Dit maakt de oosterse lamp tot een lievelingetje van de vrouw.

Naast de bekende hanglampen zijn er ook Marokkaanse wandlampen, plafondlampen en tafellampen. Het hoeft dus niet altijd om een hanglamp te gaan. Het gaat meer om de stijl waarin deze lampen zijn vervaardigd. Een bekend merk van Oosterse lampen is Zenza. Dit is een Nederlands merk in verlichting. Maar levert uitsluitend dit type lampen. Daarnaast zijn er zelfs volledige webshops die zich met dit type lampen bezig houdt. Deze webshops hebben naast Zenza nog vele andere prachtige Arabische sfeermakers voor thuis. Helaas zijn deze verlichtingsarmaturen niet goedkoop. Dit is op zich wel logisch. Als je bedenkt dat elk gaatje met de hand geslagen is. Dat is behoorlijk tijdrovend en arbeidsintensief. Daar tegenover staat dat de lamp werkelijk uniek is en absoluut sfeer verhogend. Dus waarom Oosterse lampen? Omdat dit de meest sfeervolle lampen zijn die ik ken.

https://woonverlichting.wordpress.com/2015/02/23/mijn-ervaring-met-oosterse-lampen/