Topic Magazine
Image default
Aanbiedingen

Alles willen weten over loopbaanbegeleiding?

Wat is Loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding is het begeleiden en aanraden bij het maken van loopbaankeuzes. U bekomt afzonderlijke opvang  waarbij de loopbaanbegeleiders gesprekspartner voor u zijn. Loopbaanbegeleiding bied u inzicht in uw kansen, passies, kwaliteiten, motivatie en positie op de arbeidsmarkt. Welke stappen moet ik zetten om de correcte job te vinden? Wat is mijn passie? Hoe benut ik mijn eigenschappen optimaal. Een opbrengst op deze vraag verkrijgt u doormiddel van loopbaanbegeleiding. Een vorming loopbaanbegeleiding is geschikt voor arbeiders, zelfstandigen en carrièremannen- en dames.

 

Hoe ziet een jobbegeleidingstraject eruit?

Terugkom-moment waarbij u bijeen een Individueel OntwikkelingsPlan opstelt (POP). Een POP-plan is gericht op de lange tijdsduur. Enerzijds stelt u doelen voor dit jaar, anderszijds kijkt u ook verder.
Weerspiegelen genomen acties, bewerkingen, verbeterpunten.

Heeft u na het jobbegeleidingstraject nog vragen? Neem gerust contact op met uw begeleider voor een gratis nazorggesprek. Daarin kijkt u gemeenschappelijk met uw coach welke stappen u verder kunt nemen.

Loopbaanbegeleiding is een persoonlijk traject  bij een vestiging bij u in de buurt. De stappen van het proces:

Afrondingsfase – Hebben we de doeleinde behaald?

Stap 3

Individueel gesprek met uw carrière trainer
Vragenlijsten invullen en loopbaantesten maken
Ervaringen uitwisselen met andere mensen die een jobbegeleidingstraject volgen
Doe-opdrachten uitvoeren

Intakegesprek – Wat kunt u  van Loopbaanbegeleiding verwachten?

Kennismaking met uw carrière trainer
Toelichting aanpak
Verwachtingen en beweegredenen doorspreken
Doorspreken van leer- en werkervaringen
Doeleinden bepalen
Doe-opdrachten opbouwen

Reflectiefase – Heeft de loopbaanbegeleiding inzicht geboden?

Hoeveel kost loopbaanbegeleiding?

8 uur loopbaanbegeleiding kost slechts €80,-  In totaal stelt de Vlaamse overheid 8 uur bekwame loopbaanbegeleiding beschikbaar. Het gemiddelde tarief van twee loopbaan cheques is € 1100,-. De Vlaamse overheid betaalt het verschil voor u en neemt € 1020,- voor hun rekening.

 

Cheque besteld; hoe nu voorts?

Hoe zien jobcheques eruit?

Wij bevatten dat u het fijn vindt om te controleren of u in het bezit bent van een officiële loopbaancheque. De echte jobcheques kan u herkennen aan:

Stap artikelen. VDAB controleert of u recht heeft op jobcheques.

Zijn de loopbaancheques fiscaal aftrekbaar?

Wat indien mijn jobcheques vervallen zijn?
Geen nood. Wanneer u uw jobcheque niet gebruikt voor de geldigheidsdatum wordt u geld vanzelf teruggestort op uw rekening en behoudt u uw recht op de loopbaancheque.

Stap 2. Heeft u het bedrag betaald? Dan verkrijgt u (binnen 14 dagen) uw jobcheque van Edenred via mail of per post. De mail of brief is de bevestiging dat u betaald heeft en aan alle voorwaarden voor Loopbaanbegeleiding voldoen.

Mits u geen recht op heeft, dan verkrijgt u een mail of brief met de reden waarom uw aanvraag is geweigerd. Begeert u extra informatie? Neem dan contact op met een van onze vestigingen om een afspraak te maken voor kosteloos kennismakingsgesprek.

Stap 3. Bezorg de jobcheque bij een loopbaanbedrijf. (mail of uitgeprint meenemen).

 Wat als ik mijn arbeid cheque kwijtraak?

Geen nood. De cheque is gepersonaliseerd en uniek. Als u de loopbaancheque ongebruikt laat, vervalt deze na 3 maanden. Het geld wordt teruggestort. Het recht om een jobcheque aan te vragen behoud u.

Heeft u er wel recht op? Dan bekomt u van de firma Edenred een acceptgiro voor € 40,- via uw mail of post.

 Heeft u een vorm van autisme?

Mensen met een vorm van autisme/ADD/ADHD of gedragsproblemen beleven zich prettig tijdens de loopbaantrajecten. De vrijblijvende sfeer, de heldere opbouw en de vele locaties dichtbij uw woonplaats zorgen daarvoor. De betrokken en individuele begeleiding van de loopbaanbegeleiders draagt bij aan dat prettige gevoel.

Job test

Heeft u behoefte aan joboriëntatie? Is dit de geschikte functie voor u? Heeft u behoefte aan inzicht loopbaanbegeleiding? Gaat het de correcte kant op met uw carrière? Mits u vragen heeft wat betreft uw carrière, dan biedt loopbaanbegeleiding inzicht.

Als u behoefte heeft aan inzicht in uw kansen, toewijding, talenten, motivatie en plaats op de arbeidsmarkt.

Ga naar loopbaantest.be vul slechts 12 vragen in en u ontvangt meteen het resultaat in uw mailbox.

Waarom loopbaanbegeleiding?

 

Jobcheques

Wanneer komt u in aanmerking voor jobcheques

U heeft recht op loopbaanbegeleiding mits u op het ogenblik van uw aanvraag aan deze 3 voorwaarden volstaan:

Met de loopbaancheques ontvangt u redelijke loopbaanbegeleiding. Tijdens het loopbaantraject gaat u gemeenschappelijk met de loopbaanbegeleider kijken naar uw loopbaanvragen. Tevens verkrijgt u inzicht in uw plaats op de arbeidsmarkt en wordt er gekeken naar het belang van de verhouding tussen uw werk- en privésituatie. De loopbaancheques zijn een elektronisch betaalmiddel voor professionele loopbaanbegeleiding . De jobcheques zijn beschikbaar gesteld door de Vlaamse overheid.

Voor wie is Loopbaanbegeleiding van Ucare?

U verlangt promotie maken of over een aantal jaar. En hoe kunt u uw leiderschap overtreffen of andere competenties. Met loopbaanbegeleiding kunt u hier iets aan doen.

Ontslagen of in opzegtermijn?

Hoe kunt u zich verbeteren in uw job, waarom wordt ik nooit uitgenodigd in een sollicitatie gesprek? En u verlangt meer uit uw carrière halen. Maar hoe doet u dit?

Ik heb moeite om mijn personeel te motiveren, ik heb het gevoel dat ik er alleen voor sta en ik schuif de vervelende taken voor me uit. Herkenbaar? Met loopbaanbegeleiding kunt u hier iets aan doen.

http://ucareloopbaanbegeleiding.be/2015/10/de-14-beste-jobsites-van-belgie/