Topic Magazine
Image default
Aanbiedingen

Drie manieren om in je tuin te ontspannen

Heerlijk kunnen relaxen in de tuin. Wie wil dat nu niet? Met alle mogelijkheden tegenwoordig om je tuin als spa in te richten gaat dat zeker lukken. Benieuwd naar de populairste manieren om een stukje ontspanning in de tuin te brengen? Lees dan gauw verder. 

Hottub 

Een hottub is een is een buitenbad en betekent letterlijk vertaald ‘warm bad’. Een hottub is een van de bekendste manieren om gauw te ontspannen en te ontsnappen aan de dagelijkse stress. Heet water zorgt er namelijk voor dat het stresshormoon afneemt. Hierdoor kun je werk en andere stressvolle zaken makkelijker van je afspoelen en blijft er meer energie over voor leukere dingen. 

De hottub kent een lange geschiedenis. De houtgestookte baden ontstonden in landen rondom de Noordpool. Omdat in Scandinavische gebieden veel natuurlijke warmtebronnen te vinden zijn, zijn houtgestookte baden hierop geïnspireerd. Tegenwoordig ben je verzekerd van een lekvrij, duurzaam model waardoor je nog beter kunt relaxen. 

Buitensauna of barrelsauna

Een andere fantastische manier om te ontspannen in door in een sauna te stappen. Dat komt omdat het immuunsysteem hoge temperaturen fijn vindt. Het afweersysteem mag aan de slag zodra het wordt blootgesteld aan deze hogere temperaturen. Bloed gaat sneller stromen en poriën openen zich zodat je kunt gaan zweten. Voor sommigen voelt dat bijna als een work-out, waardoor ze na het bezoek aan een sauna lekker in slaap vallen. 

Tegenwoordig kun je een sauna zomaar je tuin binnenharken. Denk dan eens aan iets origineels en schaf een barrelsauna aan. Een barrelsauna is een sauna die ronde vormen heeft. Op die manier kan de warmte extra goed circuleren en gaat er geen hitte verloren in de hoeken van het hout. Bovendien staat dit ook extra leuk in de tuin. 

Ook ontspannen in jouw tuin? 

Heb je tijdens het lezen van deze blog ook inspiratie opgedaan voor het plaatsen een hottub of sauna in de tuin? Bij Welvaere.be helpen ze je op weg met A-kwaliteit producten van prachtige Scandinavische houtsoorten. Bovendien heb je hier de vrijheid om sauna’s naar wens samen te stellen en bieden ze verschillende soorten hottubs. Zo ben je altijd verzekerd van een hottub of sauna naar keuze en kun je de komende winter ook nog genieten van de warmte in je tuin. 

https://welvaere.be/