Topic Magazine
Image default
Aanbiedingen

Hersleutelen – wat is het?

Het hersleutelen van een slot wil zeggen dat de openingscode veranderd wordt. Het slot wordt uit elkaar gehaald, de pinnetjes en veren worden vervangen, en er worden nieuwe sleutels gemaakt om in het nieuwe slot te passen. De oude sleutels zijn in dat geval dus niet meer bruikbaar.

Er zijn verschillende redenen om een slot te hersleutelen, maar uiteindelijk draait het allemaal om beveiliging. Stel dat een bank vijf sleutels heeft die de deuren kunnen openen, en bij een vergadering wordt ontdekt dat men van één sleutel niet weet wie hem heeft. Er zijn twee mogelijkheden: alle sloten vervangen, of alle sloten hersleutelen. Als de hardware van de deur verder in goede conditie is, is de tweede optie de beste. Een goede slotenmaker kan dit ter plekke doen en nieuwe sleutels voor de bank maken.

Sleutelcontrole is essentieel – dat wil zeggen, weten waar alle sleutels zijn en wie ze heeft. Wanneer je zelfs maar één sleutel niet kunt lokaliseren, is hersleutelen onmiddellijk vereist. Zonder controle heb je immers geen beveiliging. De meeste sloten van goede kwaliteit kunnen hersleuteld worden, en als het om een high security-slot gaat, zul je na de hersleuteling ook een nieuwe registratiecode ontvangen.

Wanneer is hersleuteling verstandig?

  • Er zijn sleutels kwijt
  • De kosten van het hersleutelen zijn lager dan die van nieuwe sloten
  • De bestaande hardware van de deur is in goede conditie
  • Er zijn onmiddellijk nieuwe sleutels nodig
  • Het slot in kwestie is high security
  • Er moeten meerdere sloten bediend worden met dezelfde sleutel
  • Er moet een groter sluitsysteem omgezet worden

 Hersleutelen heeft een voordeel wanneer je de sleutelsequentie van het pand aan wilt passen. Stel dat je verschillende deuren hebt, die met verschillende sleutels geopend kunnen worden, en je wilt nog maar één sleutels nodig hebben. Alle sloten kunnen dan hersleuteld worden om dezelfde sleutel te gebruiken. Eventueel is het ook mogelijk om een moedersleutelsysteem te creëren; alle deuren hebben dan verschillende sloten, maar er is één hoofdsleutel die alle deuren kan openen. 

Kortom: als er iets aangepast moet worden, is hersleuteling een relatief goedkope manier om te voorkomen dat u nieuwe sloten nodig heeft. Het maakt het ook mogelijk om uw huidige systeem naar een nieuw systeem om te zeggen.

Mocht je op zoek zijn naar een slotenmaker in de omgeving van Utrecht, neem dan eens contact op met Locksecure, zeer professioneel en onderscheidend in het leveren van service en kwaliteit.

http://www.locksecure.nl