Topic Magazine
Image default
Aanbiedingen

Wat is een AED?

De defibrillator, staat ook bekend als Automatische Externe Defibrillator (AED). Defibrillatoren zijn apparaten die een normale hartslag herstellen door een elektrische puls of schok naar het hart te sturen. Ze worden gebruikt om een hartritmestoornis, een ongelijkmatige, te langzame of te snelle hartslag, te voorkomen of te corrigeren. Defibrillatoren kunnen ook de hartslag herstellen als het hart plotseling stopt.

Meer oplossingen bij hartproblemen

De verschillende soorten defibrillatoren werken op verschillende manieren. Geautomatiseerde externe defibrillatoren (Aed’s), die zich in veel openbare ruimtes in Europa bevinden, zijn ontwikkeld om het leven te redden van mensen die een plotselinge hartstilstand of hartritmestoornis hebben. Zelfs ongetrainde omstanders kunnen deze apparaten in noodgevallen gebruiken. Andere defibrillatoren kunnen een plotselinge dood voorkomen bij mensen met een groot risico op een levensbedreigende hartritmestoornis. Zo zijn er bijvoorbeeld implanteerbare cardioverter defibrillatoren (ICD’s), die chirurgisch in uw lichaam worden geplaatst, draagbare cardioverter defibrillatoren (WCD’s), die op het lichaam gedragen worden. Het kan tijd en moeite kosten om te wennen aan het leven met een defibrillator en het is belangrijk zich bewust te zijn van mogelijke risico’s en complicaties.

Omgaan met een AED

Ook is het belangrijk dat de patiënt, maar ook de mensen in de omgeving van de patiënt, het apparaat leren kennen en, zover nodig, er mee om leren gaan. Voor de publieke Aed’s in openbare ruimtes en winkelcentra is het omgaan ermee niet ingewikkeld. Het apparaat is volledig automatisch, speciaal ontwikkeld voor het behandelen van bijvoorbeeld een plotseling hartstilstand door mensen met weinig of geen medische training. In principe kan iedereen omgaan met de openbare AED.

Aed merken

Er zijn vele verschillende bedrijven actief op de Aed markt het meest bekende merk is Philips met de Philips heartstart hs1 en de Philips frx. De meest verkochte AED in Europa is de Zoll aed plus de Defisign Life AED is ook steeds meer in opkomst. Deze robuuste gebruiksvriendelijke AED is in 10 jaar tijd één van de goedkoopste Aed’s en bovendien de enige aed waar u 10 jaar garantie op krijgt.