Topic Magazine
Image default
Auto's en Motoren

gehandicapten auto aanpassingen

gehandicapten auto aanpassingen

 

 

Heeft u een bepaalde handicap of zorgt u voor iemand die slecht ter been is, dan heeft Mobility4all.be een aantal gebruiksvriendelijke voertuigen en accommodaties ter beschikking om u bij te staan. Het hebben van een aangepast voertuig met de juiste handicapvereisten maakt het verschil bij het verlaten van huis. Mobility4all biedt een groot aantal oplossingen om mensen met een beperking comfortabel en veilig te vervoeren.

 

Dit kan door in België automatische aanpassingen te doen aan standaard auto’s en bestelwagens en te kiezen uit een ruim aanbod kant-en-klare auto’s. Als u overweegt wijzigingen aan uw auto aan te brengen of misschien wilt u een aangepast voertuig kopen, laat ons dan een paar punten geven over wat u moet weten en waaraan u moet denken. Heeft u na het doornemen van deze punten nog vragen over autoaanpassingen in België? Neem gerust telefonisch contact met ons op, ons team staat klaar om al uw vragen te beantwoorden.

 

Welke autoaanpassingen voor gehandicapten in België zijn mogelijk?

 

 

Vrijwel alle auto’s of bestelwagens kunnen op uw wensen worden afgestemd. Als je bovenlichaam, onderlichaam of beide beperkingen hebt, zijn er veel opties beschikbaar, zoals:

Een handmatige bediening speciaal voor jou, als je moeite hebt met het bedienen van standaard pedalen.

Installatie van handmatige bedieningselementen om de remmen te gebruiken en de auto te versnellen.

Een andere optie is om elektronische bedieningselementen en hydraulische bedieningshendels te installeren.

De plaatsing van een knop op het stuur is vaak zo dat je de auto met één hand kunt besturen terwijl de andere hand vrij is voor andere handelingen.

Aangepaste pedalen, zodat de aandrijfmechanismen goed kunnen werken. Als u beperkte mobiliteit heeft met uw rechterbeen, heeft u mogelijk een linker gaspedaal geïnstalleerd. Verstelbare pedalen zijn ook een optie om ze dichter bij de bestuurdersstoel te brengen.

Aanpassingen van rolstoelvoertuigen voor gehandicapten in België.

 

 

Laat uw voertuig speciaal ombouwen zodat de bestuurder en passagier gemakkelijk toegang hebben. Zodat hij veilig vervoerd kan worden terwijl hij in zijn rolstoel zit. Met een verbeterde aanpassing van de rolstoelauto die in België is voorbereid op gehandicapten door een gespecialiseerd team van Mobility4all, wordt reizen een stuk aangenamer. Dit formulier kan bevatten:

Het probleem van toegang vanaf de zijkant van de achterzijde, door het installeren van een automatische hellingbaan of lift.

Verlaag de vloer voor meer hoofdruimte.

Automatisch laadsysteem voor rolstoelen.

 

Voor rolstoelgebruikers die kunnen wisselen tussen rolstoel en autostoeltje, is het achteraf inbouwen van de standaardauto een beter en goedkoper alternatief. Voor meer informatie over automatische aanpassingen voor gehandicapten in België kunt u contact opnemen met Mobility4all.

https://www.mobility4all.be/