Topic Magazine
Image default
Bedrijven

Zorgen voor je huisdier

De coronacrisis is een zware tijd geweest voor iedereen, en is dat voor velen nog altijd. Naast het verlies van geliefden, van banen, van gezelligheid en van zekerheid was het grootste probleem voor velen voornamelijk de eenzaamheid. Ongeacht hoe je leven er verder voor staat, welke plannen niet door konden gaan, hoe erg je feesten en concerten mist, het allerergste is het dagenlang thuis zitten zonder iemand om tegen te praten of om aan te raken. Hiervoor is het nemen van een huisdier natuurlijk een perfecte oplossing – althans, zo lijkt het. Een beetje leven en gezelschap in huis: je kunt er tegenaan praten, het op schoot nemen, het aaien, en je merkt al snel dat ze van je terug gaan houden, je nodig hebben. Dat is iets waar we in eenzame tijden allemaal naar verlangen. Wil jij ook een huisdier om de lockdown door te komen? We vertellen je hier alles wat je weten moet! 

Welk dier past bij jou?

Het belangrijkste om goed over na te denken is natuurlijk allereerst of een huisdier wel in je leven past – als je na de coronacrisis weer 5 keer per jaar op vakantie wil gaan, veel werkt of uitgaat en daardoor weinig thuis bent, dan is het misschien niet het beste idee, ook al lijkt dat nu wel zo. Als je denkt het op lange termijn ook te willen en kunnen volhouden om goed voor je nieuwe trouwe vriend te zorgen, is het natuurlijk belangrijk om te bedenken welk dier goed bij jou past. Voor een hond moet je 3 keer per dag naar buiten. Een kat heeft minder aandacht nodig, maar verstopt zich al snel bij ziekte of andere problemen, dus die moet je toch goed in de gaten houden. Een konijn heeft een metgezel nodig én voldoende tijd per dag waarin het los kan lopen. Welk huisdier het beste bij jou past hangt dus compleet af van hoe je leven eruit ziet – en gaat zien, als alles weer voorbij is. 

Goede zorgen

Waar je uiteindelijk ook voor kiest, het is belangrijk dat je goed voor het beestje zorgt. En dat betekent kort gezegd dat je zijn of haar behoeftes voor de jouwe zet. Misschien knuffel jij het liefst de hele dag met je kat of konijn, maar als je er een hebt die dat niet leuk vind worden ze veel leuker als je ze gewoon met rust laat. Als je geen geld hebt voor kattenvoer van goede kwaliteit, is een kat misschien niet voor jou weggelegd, want ze kunnen al snel problemen met hun gebit krijgen. Als je over dergelijke zaken goed nadenkt en de keuze maakt om een huisdier te nemen, is liefde daarna het enige waarmee je een huisdier écht goed verzorgt!