Topic Magazine
Image default
Electronica en Computers

Creëer jouw eigen gamehoek met een game bureau!

Maak een eigen gamehoek door een game bureau in je slaapkamer te plaatsen. Met een speciaal bureau dat is geoptimaliseerd voor gamers, kunnen betere game prestaties worden behaald. Je zit lekker achter een game bureau, het is ergonomisch en je kunt deze zo inrichten dat de experience nog immenser wordt en de games je nog meer mee weten te slepen. Richt je kamer zo in dat je er optimaal in kan gamen. En je hele setup op kwijt kunt. Van muis, toetsenbord tot en met speakerset en één of meerdere monitoren. Lees in deze blog wat voor game bureaus je zoal kunt kopen en wat er bijzonder is aan dit type bureaus in vergelijking met traditionele bureaus.

Waar kun je een bureau kwijt?

Bedenk eerst waar je het bureau zou kunnen plaatsen. Wanneer je nu een gewoon bureau hebt kun je natuurlijk ook eenvoudig switchen van bureau. Maar houd er dan rekening mee dat de afmetingen niet te groot zijn. Doorgaans is dit bureau wat dieper en groter dan gemiddeld. Wanneer je te maken hebt met een kleine kamer of een schuine wand waar je het bureau eigenlijk zou willen plaatsen, biedt een hoekbureau wellicht uitkomst. Deze bestaan ook in gaming-varianten. Met een hoekbureau kun je alleen niet verwachten dat je hier meerdere schermen op kwijt kunt of het dezelfde diepte biedt dan een rechthoekig bureau. Maar voor een kleine setup is het ideaal.

Wat deze bureaus bijzonder maakt

Een game bureau is zo gemaakt dat de desktop kast voldoende ruimte overblijft houden om te koelen. Zo zorg je ervoor dat je dure gaming-desktop niet oververhit raakt. Bovendien zijn de meeste bureaus uitgerust met twee diepe lades, waar je fysieke games of accessoires in kunt bewaren. Als een joystick, racestuur en andere game benodigdheden. Maar ook hoofdtelefoons en kabels kun je hierin kwijt. Er blijft voldoende ruimte over voor je kwalitatieve speakers. Een game bureau van 180cm lang is groot genoeg om twee schermen op te plaatsen. Of een groot, mooi curved scherm bijvoorbeeld. Voor games waar je echt liever nog meer schermen wilt gebruiken, kun je het allergrootste bureau aanschaffen wat je maar kunt vinden. Als de hoeveelheid schermen het meest belangrijke voor je is, gaat de lengte van het bureau boven de verdere indeling.

Een game bureau met led strip

Om de gamekamer extra vet te maken kun je een bureau gaming met led strip kopen. De led strip geeft eenzelfde effect als ambilight bij een televisie en is in vele kleuren instelbaar. Het licht zorgt er in een donkere kamer voor dat je het toetsenbord en de muis toch goed blijft kunnen zien. En zorgt voor die echte game experience waar jij naar op zoek bent. Niet voor niks zien we dat een game bureau steeds vaker met led strip wordt verkocht. Gamen is ervaren, en door je zintuigen nog meer te prikkelen, wordt de ervaring nog beter. Start Fortnite, Call of Duty, Fifa of Battlefield maar snel op en laat de fun beginnen!

Om alvast in de stemming te komen voor jouw nieuwe set-up, check deze video: