Topic Magazine
Image default
Entertainment

De keerzijde van de loterij winnen

De loterij winnen, het is de droom van zowat iedereen. Superveel geld hebben, alles kunnen kopen wat je wil, nooit meer hoeven werken.. Wie wil dat nu niet?

Zo dacht ook de Engelse Jane Parks. Toen 17 jaar oud was had ze het geluk ook effectief te winnen. Ze won 1 miljoen pond en werd de jongste loterijwinnares ooit in Engeland. Nu, vier jaar nadat ze het winnende lot had, wil ze Camelot, het bedrijf achter Euromillions, aanklagen voor het verpesten van haar leven.

In het begin was Jane natuurlijk supergelukkig, ze gaf haar geld uit aan onder meer een borstvergroting, twee huizen en een hondje. Maar wat ze niet kan kopen en wel mist, is een doel in haar leven. Mensen zijn jaloers op haar en willen haar leven hebben, maar het geld bengt enorme stress met zich mee. Ze heeft wel alle materiële zaken die ze wil, maar voor de rest is haar leven leeg. Sommige dagen wou ze dat ze helemaal geen geld had, ze denkt dat haar leven veel beter zou zijn als ze nooit gewonnen had.

De winnares vindt ook dat het geld nooit op 17 jaar had mogen kunnen winnen. Voor de Nederlandse loterij geldt wel al de regel dat je minstens 18 jaar moet zijn om aan de loterij mee te mogen doen. Een woordvoerder van Camelot zegt dat het bedrijf altijd ondersteuning aanbiedt aan winnaars van grote bedragen. De wannaars mogen dan zelf beslissen of ze die willen aannemen of niet.

Zo zijn er nog meer teleurstellende verhalen van loterijwinnaars. Jack Whittaker gaf na zijn winst veel van zijn geld aan goede doelen en familie en vrienden, maar werd daarna vaak slachtoffer van diefstal. Ook spanden veel mensen rechtzaken tegen hem aan om een deel van zijn geld te kunnen hebben. Ook William Post had het niet getroffen, na zijn winst schakelde zijn eigen broer een huurmoordenaar in om Post te vermoorden zodat hij het geld kon ervan. Zo wordt toch ook even de keerzijde van de loterij winnen duidelijk. 

https://www.vergelijkloterij.nl