Topic Magazine
Image default
Huishoudelijk

Soorten glasschade

Glasschade is heel vervelend. Er zijn verschillende manieren waarop een raam in uw huis kan breken. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat uw raam helemaal breekt. Het kan zo zijn dat er een barst in uw raam zit of helemaal gebroken is. Deze verschillende soorten schade kennen ook verschillende manieren om het raam te repareren. Er zijn ook vaak verschillende oorzaken voor de schade.

In het geval dat het raam kapot is heeft er vaak een inbraak of ongeluk voor plaats gevonden. Met bepaalde soorten glas kan er ook sneller schade ontstaan dan bij andere soorten. Oude huizen in Nederland hebben nog steeds enkel glas. Enkel glas breekt makkelijker dan dubbel glas. Vaak breekt enkel glas als er een bal even tegenaan komt. Terwijl dubbel glas best wel wat kan hebben. Doordat enkel glas zo makkelijk breekt is het ook inbraak gevoelig. Bij de renovatie van oudere huizen in Nederland worden dan ook vaak meteen het enkel glas vervangen door dubbel glas. Nog steeds kan het natuurlijk voorkomen dat het dubbel glas breekt. Het is hierbij belangrijk om dit meteen te melden bij de verzekeraar en na te gaan of u een raam kapot verzekering heeft. Wanneer u dit heeft gedaan kunt u een glasmonteur raadplegen die binnen no-time langs kan komen om het glas te repareren. Glsschade herstellen doen zij door er een nieuw glas in te zetten. Het is belangrijk om hierbij goed aan te geven om wat voor glas het gaat, formaat etc. Er zijn namelijk ook verschillende soorten glas dat in de ramen wordt gezet.

Het kan ook gebeuren dat u schade in de vorm van een barst in uw raam ondervindt. Dit kan komen door thermische verschillen en wordt vaak een thermische breuk genoemd. Een thermische breuk ontstaat wanneer het glas niet gelijkmatig wordt opgewarmd en op een stuk van het glas heel heet wordt. Dit kan gebeuren wanneer u bijvoorbeeld donkere gordijnen dicht bij het raam heeft hangen.

https://www.glasned24.nl/