Topic Magazine
Image default
Internet marketing

Checklist voor het starten van een Instagram-account

marketing 4th edition

Ik zal je de belangrijke fasen vertellen in de promotie van een Instagram-account. Dit is een must-have, als je dit niet allemaal hebt, doe het dan. En een kleine opmerking: niet alle producten worden verkocht via Instagram. In plaats daarvan kunnen slechts enkele soorten goederen daadwerkelijk op commerciële schaal op Instagram worden verkocht (het verkopen van één teddybeer per jaar is niet serieus).

Ik stel voor om de optie te overwegen om een ​​profiel op Instagram te promoten met het voorbeeld van een persoon die van plan is om massagediensten te bieden. Ga alsjeblieft door deze stappen op je Instagram (sla niet over en negeer ze niet) en schrijf ze allemaal op. Dit is je kaart om je klantenacquisitie op Instagram te verbeteren.

Stap 1: definieer een niche

Eerst moet je je niche definiëren. Niet zomaar een massage (dit is heel abstract), maar bijvoorbeeld een babymassage of anticellulitis of sport- of industriële massage of een andere.

Stap 2: definieer het publiek

Definieer vervolgens uw doelgroep. Wie masseren we? Studenten of meisjes van 23-27 jaar of vrouwen na de bevalling of vrouwen van 60+ of atleten voor wedstrijden of staalarbeiders na een dienst of iemand anders.

Stap 3: vorm de USP

We vormen een uniek aanbod (USP) voor uw niche. Wat is precies het probleem voor uw publiek en hoe lost u dit het beste op? Schrijf niet: “We hebben kwaliteit en service.” Dit zijn lege woorden. Het woord “kwaliteit” wordt perfect vervangen door 500 beoordelingen. Het woord “service” wordt perfect vervangen door naar huis te gaan of een taxi te betalen.

Stap 4: maak een nieuw account aan

Maak een Instagram-account aan. Als je een account had en het niet goed hebt beheerd, is het beter om een ​​nieuwe aan te maken. Wees niet bang om dit te doen. Dit is geen SEO waar de oude site beter is dan de nieuwe. Dit is slechts een Instagram-profiel. Je kunt ze in de miljoenen starten.

Stap 5: stel uw Instagram-account in

We geven de USP aan in het profiel en uw stad. En schrijf nooit je naam, het is beter om “Masseur” of “Massage in voor klimmers” te schrijven. Dit is belangrijk bij het zoeken, zodat je profiel op de een of andere manier gevonden kan worden.

Stap 6: maak een fotoshoot

Je hebt waarschijnlijk geen foto’s van goede kwaliteit. Doe een fotoshoot! Plan welke soorten foto’s (close-uphanden, langeafstandsmassagetafel, enz.) U de komende maanden nodig heeft en laat ze door een professionele fotograaf maken. Op een camera, niet op een telefoon. Het is belangrijk. Hierdoor kunt u zich onmiddellijk onderscheiden van de oceaan van masseurs die lui waren of geld bespaard op de foto.

Stap 7: eerste accountvulling

We vullen het profiel met 9 berichten tegelijk (om de eerste spread van het scherm te sluiten).

Stap 8: dagelijks werk

Publiceer minimaal 5 berichten per week.

Elke dag – maak een verhaal. Zorg ervoor dat je je gezicht “laat stralen” in berichten en verhalen. Massage is een individuele zaak en de klant moet in zijn hoofd persoonlijk vertrouwen in je hebben.

Stap 9: waarover te schrijven

Er moeten berichten en verhalen over de zaak worden geschreven: wat is het voordeel van de klant, waar zijn er problemen, hoe kunnen deze worden vermeden, enzovoort. Vergeet voor het eerst de “vrijdagkatten” en “gekke foto’s”.

Stap 10: bestellingen opnemen

Bepaal wie bestellingen opneemt en hoe. Zodat er geen onbeantwoorde opmerkingen zijn “is er tijd voor vrijdagavond?”. Reageer snel, beleefd en gedetailleerd op opmerkingen.

Stap 11: gerichte advertenties

We lanceren gerichte advertenties voor onze doelgroep. En we beheren het (je kunt het niet laten gaan). Corrigeren, wijzigen enzovoort.

Stap 12: eerste verkopen

Geniet van je eerste klanten. Als alles correct is gedaan, zijn de eerste klanten binnen een week. Geniet van je succes. Neem contact met ons op voor verdere ontwikkeling van je Instagram-profiel.

instagram marketing

https://marketingbook.shop/