Topic Magazine
Image default
Internet marketing

Wat is freelance uurtarief?

freelance marketing specialist

Laat ons vooreerst duidelijk zijn. Niet iedere freelancer werkt met een uurtarief.

Wanneer u zich echter inclusief laat leiden door de uurtarieven van anderen, bedriegt u uw inherent portemonnee. Het freelance tarief dat u hanteert, moet u steeds ramen of ( laten ) narekenen in functie van uw persoonlijke situatie. Uw inherent tarief zou nimmermeer gedurende deze eerbewijs mogen ligt.

Uw kosten zijn immers niet noodzakelijk identiek aan de kosten van andere freelancers. Dat kan van uw inkomensverwachting al helemaal niet verwoord worden. Bereken daarom uw subjectief ondergrens uurloon aan de hand van deze tool.

Freelance tarieven

De uurtarieven zoals vroeger vermelde, zijn steeds alleen btw. Het verschil tussen het minimumtarief en het maximumtarief, heeft niet exclusief te scheppen met de soort opdracht. Volgende elementen optreden een rol bij het tot stand komen van de prijs tussen u en een opdrachtgever.

Startende freelancer

Uw eerbewijs kan documenten zijn doordat u verrassend bent in het vak. Het mag echter geen pardon zijn om tijdens de eerbewijs te werken. Daarmee verstoort ( verziekt ) u de markt. Dat geldt in het uitermate voor gepensioneerden, studenten of een zelfstandige in bijberoep.

Ervaring

In tegenstelling tot een nieuw iemand die projecten of opdrachten uitvoert, kunt u over ( veel ) ervaring beschikken. Die mag u verzilveren bij het potverteren van uw tarief. Beschut wanneer u ze kunt staven aan de hand van referenties.

Opdrachtgever

Weet dat de prijssetting kan verschillen naargelang de aard van de opdrachtgever. Zo zal een uitgestrekte onderneming er ruimere tarieven op na beminnen dan een plaatselijk winkelbedrijf of de kmo in uw buurt.

Meerwaarde

De beste methode om uw prijs te maximaliseren, is door meerwaarde te creëren. Dat kan op verschillende manieren. Bv. Door expertise aan te kweken, door inzichten te verkregen, door zich flexibel op te pretenderen of door tezamen te werken in co-woking-spaces.

E-mail: info@webdevelopmentapp.com 
BE: +32 499 41 46 24 
Franklin Rooseveltplaats 12, 2060 Antwerpen, Belgie

https://webdevelopmentapp.com/nl/online-marketing.html

Gerelateerde artikelen

Checklist voor het starten van een Instagram-account