Topic Magazine
Image default
Mode en Kleding

Ik ga op reis en neem mee… Pardon?

Ik ga op reis en neem mee… Pardon?

Met de zomer om de hoek kunnen velen niet wachten op het reizen. Wat overigens niet verbazingwekkend is, gezien de reismogelijkheden binnenlands beperkt zijn. Voor het reizen en dagjes weg gaan, zijn er belangrijke items die nodig zijn om veiligheid, hygiëne en plezier gedurende de hele trip te realiseren. Welke daarbij ook nog eens extra belangrijk zijn voor het reizen over de grens. Onderstaand het lijstje met de belangrijkste reisbenodigdheden.

#1 Identiteitsbewijs

Het meest belangrijke document tijdens een uitje is het identiteitsbewijs. Hieronder valt in het paspoort, de identiteitskaart en het rijbewijs. Vooral tijdens reizen over de grens zijn deze documenten van groot belang. In de meeste gevallen loopt ieder van ons voortdurend met dit document rond. Controleer voorafgaand bij de organisatie van bestemming welk identiteitsdocument geldig is als bewijs. Met het verkeerde bewijs rondlopen is zonde.

#2 Boekingsdocumenten

Gevolgd door de boekingsdocumenten. Zorg altijd voor beschikking tot een (fysieke) kopie. Kwijtraken en beschadigen van deze documenten is tijdens een lange rit veelvoorkomend, en erg ongewenst. Castelijn & Beerens heeft geschikte en modieuze tassen waarin documenten veilig en snel opgeborgen kunnen worden. 

#3 Reserve tas

Wereldwijd worden plastic tasjes langzamerhand vervangen door duurzame tassen. Dit kan ervoor zorgen dat er op de plek van bestemming wellicht geen tassen zijn. Of althans, realistisch geprijsde tassen. Neem een extra katoenen tas mee om te voorkomen dat er handen tekort komen. 

#4 Elektronische voorzieningen

Tegenwoordig zijn digitale apparaten onmisbaar. Zorg er daarom altijd voor dat de juiste elektronische voorzieningen in de tas zitten. Denk aan de powerbank, een paar oordopjes of een splitter. Dit maakt de reis plezieriger. Kleine items zoals oordopjes of een splitter passen makkelijk in een portemonnee. Er hoeft dus geen heel tassenvak in de rugzak kind leeggehaald te worden als de oordopjes gewoon in een kleine leren portemonnee heren passen. 

#5 Gezondheidsvoorzieningen

De gezondheidsvoorzieningen zijn erg belangrijk en kunnen absoluut niet vergeten worden. Pak deze daarom, wanneer mogelijk, als eerst in. Zo wordt voorkomen dat de medicijnen, zalfjes, tabletten, pijnstillers, en andere belangrijke items vergeten worden. Wanneer jij als reiziger zelf geen medicijnen gebruikt is het toch handig om een rits paracetamols of ibuprofen op zak te hebben. Hier kan een (minder goed voorbereide) medereiziger veel aan hebben. En, ze nemen amper ruimte in beslag.

#6 Veiligheidsitems

Liever te veel voorbereid dan te weinig. Houd altijd rekening met potentiële gevaren, zo kunnen deze vroegtijdig voorkomen worden. Een slot voor de koffer; een zakmesje om wat fruit mee te snijden; en een zaklamp voor donkere omgevingen. Met deze drie items zijn alle benodigdheden op zak.

#7 Hygiëne verzorging

Buitenshuis kan er niet altijd gerekend worden op externe faciliteiten. Zorg daarom altijd voor belangrijke items om jezelf van hygiëne te voorzien. Een fles water is altijd bruikbaar als dorstlesser, maar ook waterkraan tijdens een lange wandeling of autorit. Handgel is een top oplossing wanneer er geen zeep in de buurt is. Ook, helpt dit middel enigszins tegen vlekken in de kleren. Als laatste, vochtige doekjes. Hiermee, kan je zelf opgefrist worden en kunnen eventueel vieze bankjes of picknicktafels een opfrisbeurt krijgen.