Topic Magazine
Image default
Sport

Ben je wel eens gaan paintballen? Weet je welke cursussen hiervoor beschikbaar zijn?

Misschien heeft u pas onlangs de beslissing genomen om deze alom populaire extreme sport “Paintball” te proberen. Op dit moment vraagt u zich misschien af of er wel paintballplaatsen of paintballcursussen zijn. Waar in godsnaam spelen mensen dit spel? Er zijn verschillende soorten paintballlocaties of -instellingen die de spelers een uitdaging en opwinding bieden. Deze verscheidenheid aan paintballcursussen dragen bij aan het algehele plezier van de sport. Welke paintvalc

Woods Paintball-cursussen 

Van oudsher waren de meest voorkomende paintball plekken buiten, meestal in bossen of bosgebieden, waar veel natuurlijke bedekking was om zich te verstoppen. “Woodsball”, zoals het door veel paintballspelers wordt genoemd, wordt door veel veteranen beschouwd als de “puurste” omgeving waar paintball wordt gespeeld. Op dit type veld krijgen de spelers het gevoel van het echte oorlogsspel en “ja” je kunt leger “camo” dragen en er heel serieus uitzien! In principe is het veld een afgelegen gebied in het bos dat een open gebied heeft. Spelers moeten leren hoe ze kunnen stiekemeeeiken of hoe ze rustig en snel kunnen bewegen op een zeer stiekeme manier om te voorkomen dat ze worden neergeschoten door de leden van de tegenstander. 

Concept Paintball-cursussen 

Het conceptveld is een paintballveld dat vaak in de buitenlucht is aangelegd, met veel objecten die zijn opgesteld om spelers te laten schuilen of om bescherming te zoeken. Meestal hebben conceptvelden een thema, waarvan de meest voorkomende de stedelijke stadsomgeving met auto’s, gebouwen en vele andere stadselementen is. Dus dit soort velden bevatten over het algemeen zowel natuurlijke als door de mens gemaakte objecten om het spel te verbeteren.

Nu zijn er enkele commercieel geëxploiteerde conceptvelden die zeer creatief zijn met hun thema’s, zoals middeleeuwse thema’s met kastelen die torens, wagens en uitsnijdingen van mensen hebben. Waarschijnlijk de bekendste daarvan heet “Tippmann Castle”, dat per spel honderden deelnemers kan herbergen. Conceptvelden zijn interessant en leuk om op te spelen.

Scenario Paintball-cursussen

Scenario paintball wordt erg populair. Deze paintball-plaatsen creëren daadwerkelijk een historische gebeurtenis voor de deelnemers om aan deel te nemen. Uiteraard gaat het hierbij om een aantal beroemde gevechten zoals de D-Day Landings, Battle for Stalingrad, etc. en de paintballspelers worden ondergedompeld in een zeer vergelijkbare situatie als tijdens het eigenlijke gevecht; het moeten veroveren van doelen en het veroveren van vijandelijk gebied. In plaats van een handjevol deelnemers, kunnen er bij paintball scenario’s honderden spelers betrokken zijn die verdeeld zijn over twee of meer “legers” die belangrijke strijders waren in de eigenlijke strijd. Er zou dus een scenarioveld worden opgezet om het eigenlijke slagveld zo realistisch mogelijk weer te geven en het zou een zeer breed speelveld kunnen bestrijken. Dergelijke gevechten duren vaak een heel weekend of langer, afhankelijk van de strijd die wordt nagebootst en worden over het algemeen gehouden in specifieke paintballlocaties in het land van ontvangst. Paintball antwerpen is hier een voorbeeld van.

Airball/Speedball Paintball-cursussen

Speedball of Airball is het nieuwe ras van paintball dat zeer populair is bij zowel spelers als toeschouwers. Volgens de paintball-fanaten zijn de meest opwindende en uitdagende van alle paintballbanen de luchtballvelden. Ze bestaan uit even grote en even grote barrières. De uitdaging hier is dat een speler niet voorbij de enorme barrières kan kijken en op elk moment iedereen kan tegenkomen. Met de kleinere barrières kan een speler op een bepaalde manier worden verborgen, maar toch worden onthuld aan een andere speler die een andere gezichtslijn op de barrière heeft. Door de kleine speelruimte en beperkte dekking zijn airbal- of speedbalwedstrijden over het algemeen zeer kort van duur, en eindigen ze vaak binnen enkele minuten.

Welke Indoor Paintballcursussen of Paintball Arena’s zijn er?

Deze paintball-locaties bieden een heel andere benadering en ontmoeting vanuit een buitenveld. Het eerste en belangrijkste dat nieuwe spelers tegenkomen is dat de paintball guns hier erg luidruchtig zijn: sommigen vinden dat het geluid pijn doet aan hun oren waardoor ze oordopjes dragen; maar dit is meestal niet nodig.

Binnenvelden zijn over het algemeen te vinden in steden waar er een gebrek is aan open gebieden om het spel te spelen. Net als bij outdoor paintball courses bieden ook indoor paintball arena’s een verscheidenheid aan thema’s en opstellingen. Het bereik wordt beschouwd als het grote verschil. Meestal als je toevallig naar een televisie paintballwedstrijd kijkt, wordt deze gehouden in een indoor paintball-arena en wordt deze meestal gebruikt om professionele paintballwedstrijden en -toernooien te laten zien. In plaats van natuurlijke bedekking, gebruiken de meeste indoor paintballbanen (en sommige ook outdoor) nu opblaasbare bunkers om de spelers te beschermen tijdens het spel.

Een groep spelers met een grote teaminspanning is de sleutel tot het paintballspel, ongeacht waar je speelt – het basisidee van paintball blijft hetzelfde. De optie is aan u om paintball-banen te selecteren die het beste passen bij uw interesses en uw prestatieniveau. Paintball plaatsen en paintball locaties kunnen zo divers zijn als u wilt, variërend van een nabijgelegen braakliggend terrein of landelijke beboste gebieden tot de grote stedelijke gebieden waar zeer dure indoor paintball arena’s worden gebruikt.

https://ticketforsale.nl/