Topic Magazine
Image default
Sport

De laatste modetrends voor fietskleding

Wat er in 2018 is veranderd

Wie tegenwoordig op een racefiets of MTB zit weet dat fietskleding noodzakelijk is maar dat ook de mogelijkheden t.a.v. moderne fietskleding in 2018 compleet veranderd zijn. In dit artikel beschrijven we een aantal nieuwe trends op het gebied van fietskleding. Wat we vooral bij de damesfietskleding zien is dat de retro look in 2018 zijn intrede heeft gemaakt en dat veel fietsbroeken of fietshirts zijn voorzien van een trendy retro look. Naast het kleurgebruik met veel pastel is ook de modelijn hierop aangepast. Maar ook is het opmerkelijk dat fietskleding anno 2018 inspeelt op de technologische trends van deze tijd. Zo kun je tegenwoordig je smartphone meenemen en zelfs al opladen vanuit je fietskleding. Maar de fietskleding is ook meer multifunctioneel geworden. Mouwen of pijpen die je los kunt ritsen of de kleding die je op twee verschillende manieren kunt dragen.

Fietsaccessoires

Naast de fietskleding zien we ook dat er steeds meer mensen een gewone zonnebril dragen op de racefiets. Deze retro modellen zonnebrillen zijn speciaal vervaardigd met meer grip op de pootjes. Handig als je tijdens het fietsen ook gewoon even op een terras gaat zitten of gaat winkelen. Bij de fietshelmen zien we dat deze steeds aerodynamischer worden en hierdoor minder openingen krijgen. Voor wat betreft sporthorloges is er een enorme trend waarbij de hartslag aan de pols enorm eenvoudig en betrouwbaar kan worden opgemeten. Naast een GPS en verschillende apps voor mobiele telefoons kun je direct je routes delen met derden maar ook nieuwe routes ontdekken in de buurt. Garmin en Polar zijn de meest innoverende merken die continue nieuwe moderne en multifunctionele modellen ontwikkelen die zowel overdag als op de fiets kunnen worden gebruikt.

Duurzame materialen

Waar sportmerken eerder niet bezig zijn geweest met duurzaamheid maar de samenleving hierbij aan het veranderen is is duurzaamheid een belangrijk aandachtspunt bij fietskleding geworden. Merken als Susy cyclewear zijn hier een voorloper in met beter afbreekbare materialen die na gebruik ervoor zorgen dat het milieu minder belast zal worden.