Topic Magazine
Image default
Winkelen

Drie stenen trouwringen

Tegenwoordig kan men in alle vormen en maten een verlovings- of trouwring krijgen. Toch blijven klassieke ringen erg populair. Maar liefst 80% van de verkochten ringen bevat een diamant. Dat is niet vreemd want met deze steen kan je zeggen dat jullie liefde eeuwig is. Waarom zou je dat dan niet in drievoud doen?

Een ring met drie stenen wordt ook wel een driestenige zetting genoemd. Bij een driestenige zetting worden de stenen vaak vast gezet met ijzeren pootjes. Deze staan wat verder uit elkaar zodat de steen mooi kan schitteren.

Het meest voorkomende is om de drie stenen in een horizontale lijn te plaatsen. De middelste steen is daarbij het grootste. De twee stenen aan de zijkant accentueren de middelste steen. Er is een legende dat verteld dat een drie steen ring  het verleden, heden en de toekomst van een koppel verteld. Wat is er nou een mooiere symboliek dan dat te doen met diamanten? Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden met een driestenige zetting. Momenteel is het erg populair om een wervelende ring te hebben. De drie stenen zijn daarbij in een krommende beweging om elkaar heen gewoven.

Natuurlijk kan je ook met de ring spelen. Zo is het wellicht een leuk idee om drie verschillende stenen te gebruiken. Daarbij kan je het idee van verleden, heden en toekomst in je achterhoofd houden. Zo kan je bijvoorbeeld smaragd nemen voor het verleden. Het staat namelijk voor de lente, het begin van jullie relatie, schoonheid en eeuwige liefde. Score punten door haar te vertellen dat je altijd al zeker bent geweest voor jou liefde voor haar. Denk bij de steen van het heden aan bijvoorbeeld een robijn. Ten eerste kleurt het mooi bij de smaragd maar daarnaast staat het ook nog eens voor een tomeloze liefde en passie. Voor de toekomst kan je denken aan saffier. Ook deze zal prachtig kleuren bij de smaragd en robijn. Het staat voor harmonie en loyaliteit, als dat geen prachtige toekomst is…

De mogelijkheden zijn eindeloos. Naast de verschillende manieren waarop de stenen gezet kunnen worden zijn er natuurlijk ook nog honderden verschillende stenen met verschillende betekenissen. Dat is alleen maar mooi want het zijn allemaal verschillende manieren om te zeggen dat je van haar houdt. Al een mooie alternatief kun ook voor een ring met 1 steen kiezen. Het zijn de solitaire ringen die ook heel populair zijn.