Topic Magazine
Image default
Woning en Tuin

De voordelen van raamfolie

Een raam is gemaakt van transparant glas zodat je alles aan de andere kant van het raam en andersom kunt zien. Soms willen mensen echter niet dat andere mensen hen van buiten hun huis door de ramen kunnen zien. Wanneer dat het geval is, zijn er verschillende manieren om je privacy te beschermen en te voorkomen dat mensen naar binnen kunnen kijken. Enkele van die manieren zijn om een ​​gordijn voor een raam te hangen of je kunt raamfolie kopen. Het kopen van raamfolie wordt beschouwd als een eenvoudigere optie om de privacy van je huis en de bewoners te vergroten, omdat raamfolie niet geopend en gesloten hoeft te worden zoals een gordijn. Daarnaast zijn er nog andere voordelen die raamfolie met zich meebrengt. Lees de volgende uitleg om er meer over te weten.

Het zorgt voor privacy

Zoals eerder vermeld, kan raamfolie voor privacy zorgen. Het werkt door het raam waar het is geïnstalleerd donkerder te maken, zodat mensen aan de andere kant van het raam er niet duidelijk doorheen kunnen kijken. Dit geldt helaas ook voor de bewoners van het huis. Ze zullen door het raam niet meer zo goed naar buiten kunnen kijken als voordat de raamfolie werd aangebracht. Maar de bewoners van het huis kunnen nog steeds makkelijker naar buiten kijken, dan degenen die van buiten naar binnen willen kijken.

Het vermindert de hoeveelheid zonlicht die er doorheen gaat

Een ander voordeel van het aanbrengen van raamfolie op een raam is dat het de hoeveelheid zonlicht die erdoorheen gaat kan verminderen. Het zonlicht dat door het raam naar binnen komt, is handig om het huis overdag lichter te maken, zodat je niet te veel lampen hoeft aan te doen. Helaas maakt het zonlicht dat het huis binnenkomt de binnenkant van het huis ook heter. Dit is geen goede zaak, vooral niet in de zomer, waar de lucht buiten ook al heet is. Dus als je de hoeveelheid zonlicht die het huis binnenkomt via de ramen wilt verminderen om je huis koel te houden, is het een heel goed idee om raamfolie op die ramen te installeren.

Het voorkomt dat raamscherven zich verspreiden als het raam breekt

Hoewel je nooit wilt dat er een raam in je huis kapot gaat, kunnen dergelijke ongelukken gebeuren zonder dat je ze verwacht. Dit wordt nog erger als je in een gebied woont waar bijvoorbeeld veel kinderen buiten spelen. Het is dus altijd beter om voorbereid te zijn dan achteraf spijt te hebben, vooral omdat raamscherven schadelijk kunnen zijn voor degenen die zich rond de ramen bevinden wanneer het breekt. Door raamfolie op ramen in je huis te plaatsen, verspreiden de raamscherven zich niet. Raamfolie werkt namelijk als een tape of muursticker die de scherven van een gebroken raam bij elkaar houdt. Op die manier blijft het raam zitten als het breekt, hoewel het niet zo helder meer is als wanneer het nog in perfecte staat is. Het venster kan dus nog steeds functioneel zijn totdat je het uiteindelijk met een nieuw raam vervangt.