Topic Magazine
Image default
Woning en Tuin

Wat is een beregeningspomp?

Als je een tuin hebt, moet jet deze regelmatig bewateren. Hoewel het er eenvoudig uitziet, kan deze taak veel van je kostbare tijd in beslag nemen, vooral als de tuin een gazon heeft dat groot genoeg is. Als dat het geval is, is een beregeningspomp een goed idee. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt een beregeningspomp voornamelijk gebruikt om een ​​gebied te irrigeren, inclusief een gazon in een tuin. Met een beregeningspomp wordt het irrigeren van een tuin veel eenvoudiger. Je hoeft de tuin niet meer handmatig water te geven. Je hoeft het irrigatiesysteem, dat wordt aangedreven door een irrigatiepomp, slechts enkele minuten aan te zetten om de hele tuin te besproeien. Voordat je echter een beregeningspomp gaat gebruiken om de klus op een veel eenvoudigere en efficiëntere manier te klaren, zijn er een aantal dingen die je moet weten over deze pomp.

Hoe een beregeningspomp werkt

Zoals de naam al doet vermoeden, werkt een beregeningspomp door water te pompen. Pompen betekent hier dat de irrigatiepomp water aanzuigt uit een waterbron en dit vervolgens afvoert naar de plek die irrigatie nodig heeft. Er zijn twee hoofdonderdelen van een beregeningspomp als het gaat om de route waar het water doorheen stroomt. We hebben het hier over de zuigaansluiting en de afvoeraansluiting. De zuigaansluiting bevindt zich aan de voor- of achterkant van een beregeningspomp terwijl de afvoeraansluiting zich boven op de pomp bevindt. De zuigpomp wordt aangesloten op een slang of leiding die is aangesloten op een waterbron zoals een put of vijver. Ondertussen wordt de afvoeraansluiting aangesloten op een slang of leiding die naar een apparaat gaat dat wordt gebruikt om water af te voeren zoals een sproeier of waterpistool.

Voordelen van een beregeningspomp

Op basis van hoe een beregeningspomp werkt, is het belangrijkste voordeel van deze pomp dat je water van de ene plaats naar de andere kunt verplaatsen en het voor verschillende doeleinden kunt gebruiken, waaronder het irrigeren van een tuin. Een ander voordeel van een beregeningspomp is dat deze de snelheid van de waterstroom kan verhogen. Dit is erg handig als de waterstroom van je waterleidingbedrijf niet snel en sterk genoeg is.