Topic Magazine
Image default
Woningen

Geld besparen door een radiator te installeren

Nu het weer buiten kouder wordt, kunt u overwegen om een ​​extra radiator te installeren. Correcte positionering is uiterst belangrijk om een ​​correcte werking te garanderen. Hieronder vind je enkele tips voor het installeren van de radiator. U kunt veel besparen!

Je plaatst de radiator 5 cm van het muuroppervlak en minimaal 10 cm van de grond. Als u dit niet overweegt, kan uw energierekening veel duurder worden. Je moet immers meer verwarmen om de ongunstige positionering te compenseren.

Radiator tegen de buitenmuur

U kunt de radiator het beste tegen de buitenmuren en ramen leunen. Deze plaatsing zorgt voor een optimale warmteverdeling. De koude lucht uit de ramen wordt immers gecompenseerd door de warmte van de radiator.

Binnenwand radiator

Doordat de achterkant van de radiator warmte afgeeft, is de muur waarop de radiator is geplaatst heter. Hierdoor stoot je veel warmte uit. Daarom wordt aanbevolen om de radiator altijd tegen de buitenmuur te leunen. Als de radiator tegen de binnenwand wordt geplaatst, overweeg dan om aluminiumfolie achter de radiator aan te brengen, of extra warmte-isolatie achter de radiator. Het is onmogelijk om de radiator voor het glasraam te plaatsen. Je stoot niet alleen veel warmte uit, maar ook het risico van thermische schade.

Onder de vensterbank

Als je de radiator onder de vensterbank plaatst, laat dan een ruimte van 6 cm vrij. Als de vensterbank te ver boven de radiator uitsteekt, wordt de hoeveelheid opgewekte warmte beperkt. Dan stoppen op de vensterbank de warme luchtstroom. Op deze manier wordt uw rendement verlaagd met 5% tot 10%. Meerdere openingen op de vensterbank kunnen dit probleem voorkomen.

Overweeg positionering vanaf het begin

Plan zo snel mogelijk om problemen bij het plaatsen van radiatoren in de toekomst te voorkomen. Je kunt er veel elektriciteitskosten mee besparen, dat is overduidelijk. Uw architect kan u uiteraard van de nodige informatie voorzien, maar u kunt ook een verwarmingsdeskundige raadplegen. Hij kan de plaatsing van de radiator perfect analyseren om de beste resultaten te krijgen.

https://be.propenda.com/keyword/indeling-slaapkamer.html