Topic Magazine
Image default
Architectuur

Vlakke lichtstraat voor een vlak dak

Het is niet mogelijk om een vlakke lichtstraat te laten plaatsen op iedere dak omdat de woning een vlak dak moet hebben voor het plaatsen ervan. Bij sommige woningen zonder een vlak dak is het wel mogelijk als er aanpassingen worden gedaan aan het dak.

Als je geen vlak dak hebt en wil weten of het mogelijk is om een vlakke lichtstraat te laten plaatsen kun je contact opnemen met bedrijven dat het bouwen. Het is wellicht mogelijk om het dak zodanig aan te laten passen waardoor het laten plaatsen van een vlakke lichtstraat alsnog mogelijk is. De kosten hiervoor lopen natuurlijk wel flink op wanneer het dak moet worden aangepast. In de meeste gevallen is het beter om voor een andere soort lichtstraat te kiezen in plaats van het aanpassen van het dak.

Je kunt natuurlijk altijd wel eerst kijken hoeveel het gaat kosten en of het wel mogelijk is. Het aanvragen van de offerte is altijd vrijblijvend en je verliest dus niks wanneer je kijkt of het mogelijk is. Je kunt bij de meeste bedrijven gewoon online een offerte aanvragen voor het laten bouwen van een vlakke lichtstraat.