Topic Magazine
Image default
Dieren

Paardenvoer van TOPkwaliteit bij Equilin

Unieke 7 in 1 paardenvoeding formule

Al het goede begint met een sterke basis en dat is niet anders voor voeding voor paarden. En gezond (sport) paard begint ook bij goede voeding. Zonder voldoende goede voedingsstoffen kan de motor niet draaien en ontstaat er vroeg of laat problemen. Equilin bekijkt het daarom het voeren van jonge en volwassen paarden op een heel andere manier en volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. Eigenaar van Equilin en paardenliefhebber drs. Annette van Weezel heeft een boek geschreven met ‘Het Nieuwe Voeren’. In dit boek omtrent paardenwelzijn omschrijft zij goed waar het mis gaat bij de traditionele manier van voeren bij pony’s en veulens en waarom juist haar visie een gezonde basis is voor iedere paard. Een van haar producten die succesvol verkoopt is EquilinBasic. Deze vult het tekort aan essentiële voedingsstoffen aan in de veilige doseringen gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Daarbij corrigeert het de pH in de darmen.

Waarom BASIC een waardevolle aanvulling is op het paardenrantsoen

EquilinBASIC vormt een extra goede aanvulling voor je paar in de volgende situaties:

 • het paard blessuregevoelig is
 • het paard slecht herstelt na lichamelijke inspanning
 • je paard gespannen of nerveus is
 • je paar relatief snel last krijgt van gevoelige spieren
 • het paard problemen krijgt met vacht of hoeven
 • het paard kracht- en ruwvoer moeilijk kan verteren
 • moeite hebben met opbouwen van spiermassa

Wat paardenhouders niet altijd weten is dat regulier paardenvoer ( dus ruwvoer en krachtvoer ) vaak niet alles bevat wat een paard nodig heeft en dit een verzurend effect heft op de darmen. EquilinBASIC is juist bedoeld om continu aan het paard te voeren, naast de aanvulling van ruwvoer en krachtvoer of een BALANCER. De unieke samenstelling van BASIC maakt de werking van de verschillende ingrediënten sterker. Ook kan na een maand minder krachtvoer gegeven worden omdat paarden veel energieker worden. Door de omzetting van vezels uit ruwvoer in vrije vetzuren dat als energie voor het paard beter beschikbaar wordt.

Resultaten gebruik EquilinBASIC paardenvoer

op 4 trainingstallen is een pilot gedraaid bij 3 of 4 paarden, die vergelijkbaar in training en voeding waren, telkens aan 2 paarden BASIC gegeven en de rest als controle gehouden. Over een periode van 6 weken zijn de paarden 3x klinisch onderzoch en is er 2x bloed afgenomen. Op diverse parameters zijn waarden toegekend d.m.v. punten. Van 1 (zeer slecht) tot 5 (zeer goed) werden punten gegeven. De totaalscore liet ziet dan alle paarden die BASIC kregen een zeer goede verbetering lieten zien op het gebied van:

 • algemene indruk
 • spierspanning
 • bespiering
 • prestatie
 • herstel

Deze en meer resultaten worden uitvoerig besproken in het praktisch handboek voor beter paardenwelzijn ‘Het Nieuwe Voeren’ – nu de bestellen in de webshop van Equilin.

Gratis voedingsadvies voor paarden

Ben jij paardenhouder of in bezit van een paard en twijfel je al langer om het dieet van je paard aan te passen? Bij Equilin bieden we een gratis voedingsadvies voor je paard die je online kunt aanvragen via de website. Aan de hand van specifieke vragen krijgen we een goed beeld van je paard zodat we een goed advies kunnen geven in voeding en supplementen. Bestel je paardenvoer voortaan online bij Equilin en kies bijvoorbeeld voor onze voordelige abonnementen zodat je nooit zonder voeding komt te zitten.

https://equilin.eu/