Topic Magazine
Image default
Tuin en buitenleven

Is bamboe geschikt voor buiten?

Bamboe is een prachtig natuurproduct en nog hartstikke duurzaam ook. Doordat bamboe een zeer snelgroeiende, rietachtige plant is, kan bamboe vaak geoogst worden en verwerkt worden tot bijvoorbeeld binnen- en buiten meubelen, maar ook tot schuttingen in de tuin. Bamboe is zeer veelzijdig en oogt prachtig naturel in de tuin. Wie eenmaal een bamboe schutting heeft wil vaak ook bamboe tuinmeubelen.

Maar hoe goed weerbestendig zijn bamboe meubelen? Kun je ze zomer en winter buiten laten staan? 

Weerbestendigheid bamboe

Bamboe is van nature goed bestand tegen vocht, waardoor het minder snel zal rotten dan hout bijvoorbeeld. Voorwaarde is dan wel dat de bamboe goed gebeitst wordt; als bamboe niet goed is behandeld kan het alsnog vocht opnemen en uiteindelijk gaan schimmelen of rotten – iets wat we willen voorkomen natuurlijk. Daarom is het zeer aan te bevelen om bamboe tuinmeubelen en schuttingen te voorzien van speciale bamboe beits of, bamboe olie of (boot)lak.

Behandel je bamboe hiermee, dan kan het in principe gewoon zomer en winter buiten blijven. Want ook de zon kan zijn invloed hebben op bamboe tuinmeubelen, de bamboe kan plaatselijk uitdrogen en daardoor ook sneller verweren. Door een correcte behandeling van de bamboe voorkom je dit effect. 

Laatste trends bamboe tuinmeubelen

Bamboe specialist Eviro Bamboe toont ons de laatste trends onder bamboe tuinmeubelen, opvallend zijn de bamboe eetsets, tuinbanken en niet te vergeten heerlijke lounge ligstoelen met een verstelbare hoofdsteun. 

Bamboe past perfect binnen Japandi stijl

Bamboe tuinmeubelen passen perfect binnen de geweldige Japandi stijl. Japandi staat voor Japans-Scandinavisch en staat bekend om zijn natuurlijke, rustige Japanse invloeden. Bamboe tuinmeubelen versterken deze sfeer met hun Aziatische stijl. Wil je jouw tuin volgens Japandi invloeden inrichten, laat dan vooral je keuze vallen op bamboe tuinmeubelen en een mooie bamboe schutting bijvoorbeeld. Combineer het met Scandinavische tuinaccessoires. 

Laat je nieuwe tuinmeubelen lekker thuis bezorgen!

Koop je bamboe tuinmeubels, dan kun je er direct leuke kussens bij kopen, iets wat geen overbodige luxe vormt bij houten meubels. Natuurlijk laat je jouw nieuwe tuinmeubelen gewoon thuisbezorgen, bezoek dus snel de website van Eviro Bamboe, voor het opdoen van inspiratie voor je nieuwe tuinmeubelen!

https://www.evirobamboe.nl/