Topic Magazine
Image default
Woningen

Ramen kopen online

Hoe de geluidsisolatie van ramen verbeteren?
In megalopolissen en drukke gebieden van kleine steden is het probleem van het beschermen van gebouwen tegen harde geluiden van de straat een urgent probleem. Hier kunnen ze een comfortabele nachtrust verstoren, en overdag, wanneer het lawaai op zijn hoogtepunt is, productief werk. Om ook in een lawaaierige omgeving comfortabel te kunnen wonen en werken, dient u voor de geluidsisolatie van de beglazing te zorgen. Er zijn verschillende manieren om het te vergroten.

hoe u de geluidsisolatie kunt verbeteren

Hoe kunt u uzelf tegen lawaai beschermen?
Het geluidsisolatieniveau wordt bepaald door het verschil tussen het geluid binnen en buiten de kamer bij gesloten ramen. Het niveau van extern geluid wordt normaal gesproken waargenomen tot 40 dB overdag en tot 30 dB ’s nachts.

Is de geluidsgolf minder dan 70 dB buiten het raam? Haast u niet om de beglazing volledig te vervangen. Het is mogelijk om de geluidsisolatie van een reeds geplaatst raam te verbeteren.

Schema geluiddempende glaseenheid

Meer dan 70 dB? Er moet een geluiddicht raamsysteem worden geïnstalleerd. Een stille raam heeft 5-6 kamers in een profiel en een geluidsisolerende glaseenheid gevuld met argon (meestal met één kamer) van glas van verschillende diktes. Zo’n product kan niet goedkoop zijn vanwege het complexe ontwerp en de dure componenten, maar het onderdrukt perfect geluid en biedt psychologisch comfort aan bewoners.

 

Manieren om de geluidsisolatie van ramen te verbeteren
De dikke glazen unit beschermt tegen hoogfrequent geluid van mensen en voertuigen. Laagfrequent geluid is moeilijker om mee om te gaan. Een dubbele glazen zak redt hem eruit. Een voorwaarde voor betrouwbare geluidsbescherming is de dichtheid van het raamsysteem, dat het beste kan worden besteld bij vertrouwde leveranciers die bekend staan ​​om een ​​goede reputatie en producten van hoge kwaliteit. De dichtheid van een stil glaspakket wordt verzekerd door glazen van verschillende diktes (op verschillende afstanden van elkaar), triplexglas, vulling met een inert gas en een speciale geluidswerende folie op het glasoppervlak.
Professionele installatie van een raam heeft invloed op het niveau van geluidsisolatie. Vertrouw op beglazingsprofessionals. Beknibbel niet op installatiewerk. Zelfs het stilste raam biedt geen bescherming tegen geluidsgolven als het analfabeet wordt geïnstalleerd, zonder strikte naleving van de technologie.
Wand- en vloerisolatie is nodig wanneer geluid via hekken de kamer binnenkomt.
Door de raamprofielen uit te rusten met kwartieren aan de buitenkant, wordt het geluid bovendien extra geïsoleerd.
Het aanpassen van de scharnieren zorgt voor een stevige grip op de vleugels en kan de geluidsbescherming beïnvloeden. Als een vel papier vrij tussen de vleugel en het frame passeert, is het eenvoudigweg nodig om de scharnieren aan te passen. U kunt dit zelf doen. Draai de schroef onder de sierlijsten met een inbussleutel met de vleugel open en waterpas. Naar links draaien, naar rechts bepaalt het omhoog en omlaag brengen van de vleugel.
Renovatie van montageverbindingen is vereist wanneer ze drukloos zijn. De dichtheid van de naden is eenvoudig te controleren. Breng de vlam van een kaars of een brandende lucifer naar ze toe. Vlammen zwaaien rond de lekkende gebieden. Hoe te verzegelen? Verwijder de vensterbank en PVC-hellingen, indien aanwezig. Dek de scheuren af ​​met kit of polyurethaanschuim. Verander typische hellingen in die van sandwichpanelen gevuld met minerale wol. Met dik polystyreenschuim en minerale wol is geluidsisolatie verzekerd. Het ontwerp wordt stiller en warmer, beschermd tegen condensatie. Het is beter om de vensterbank te isoleren of te vervangen. Gebruik ter vervanging een product van steen of massief hout.
Een extra afdichtingscontour zorgt voor een verhoogde dichtheid van het profielsysteem.
Afdichting voor kunststof ramen

Kies een geschikte manier om de geluidsisolatie van het raam te verbeteren en maak van de beglazing een betrouwbare barrière tegen straatlawaai. Geluidsisolatie gemaakt in overeenstemming met alle regels zal het huis, appartement en kantoor gezelliger, comfortabeler en zelfs warmer maken. Controleer van tijd tot tijd of de isolatieglaseenheden scheuren vertonen en of de vleugels dicht tegen de kozijnen aanliggen.

 

Ramen kopen online

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/