Topic Magazine
Image default
Zakelijk

Werken in uw living? De beste tips om thuis werken plezant te houden

Thuis werken is door de corona crisis de nieuwe norm geworden in vele landen ter wereld. Hoewel het nieuwe normaal voor sommigen prettig is kunnen we er niet allemaal even goed mee omgaan. Wie er wel of niet goed mee om kan gaan lijkt onafhankelijk te zijn van de thuis situatie, het is voor de meesten gewoon erg onprettig. 

Maar hoe maken we nou het beste van onze thuis werk situatie? Waar moeten we op letten bij het inrichten van onze thuis werkplek? En hoe kom je het makkelijkst te dag door zonder u constant te ergeren aan dezelfde omgeving? 

In deze blogpost leggen we een aantal tips voor om ook in tijden van corona een fijne werkdag te mogen ervaren. 

Zet een paar nieuwe planten neer en geef ze dagelijks een portie liefde

Planten en bloemen zorgen voor een prettige sfeer in elke woning. Zeker als u dagen achtereen in dezelfde omgeving bent kan een change of scenery de nodige blijdschap met zich meebrengen. Daarnaast zorgen planten voor het verversen van vervuilde lucht. Tijdens de fotosynthesenemen zetten planten vervuilde lucht om in zuivere lucht. Het lijkt wel magie maar het is echt waar. 

Ga een rondje wandelen of hardlopen in de tijd die normaal reistijd is

De tijd die u normaal gebruikt om van huis naar werk te geraken kan u nuttiger besteed worden. Neem lekker de fiets en maak een rondje in de buurt voordat u begint met werken. Niet alleen zorgt dit voor een heerlijk frisse neus maar u bent ook beter voorbereid op de werkdag doordat werk en privé beter gescheiden zijn. 

## Gebruik een ergonomische bureaustoel om de hele dag comfortabel te kunnen werken

Na een paar weken aan mijn keukentafel gewerkt te hebben was ik er toch wel klaar mee. Dat lag niet direct aan de omgeving waar in ik werkte maar wel aan de meubels die ik gebruikte. Ik zat aan de keukentafel op een keukenstoel. Het woord zegt het al: keukenstoel. Die zijn nou eenmaal niet ontworpen om elke dag uren achter elkaar op te zitten, laat staan ergonomisch te werken. De beste upgrade die ik in jaren gedaan heb was het aanschaffen van een ergonomische bureaustoel. Ergonomische bureaustoelen kunnen lichamelijke ongemakken zoals krampen voorkomen en verminderen. Reguleer het licht en zorg voor precies de juiste hoeveelheid 

Gebruik uw extra kamer als werkkamer voor een betere scheiding tussen werk en privé

Heeft u de luxe dat u een extra kamer overheeft? Zet deze dan in als werkkamer om extra scheiding tussen privé en werktijd te maken. Vooral als u dagen en weken achtereen thuis werkt is het prettig om de deur aan het eind van de dag achter u dicht te trekken. Dat geeft zowel mentaal als fysiek een gevoel van afscheiding tussen werk en privé. Deze scheiding is belangrijk om na een lange werkdag goed te kunnen ontspannen. Ontspanning is op zijn beurt weer essentieel om de volgende dag productief aan de slag te kunnen.