Topic Magazine
Image default
Woning en Tuin

Hoe wordt een hypotheek berekend?

Hypotheken zijn een soort lening die kan worden gebruikt om een ​​huis, land of ander stuk onroerend goed te kopen. De lener stemt ermee in om periodieke betalingen aan de geldverlener te doen, meestal in de vorm van een reeks regelmatige termijnen die zijn opgesplitst in de hoofdsom en rente. Het onroerend goed fungeert dan als onderpand voor de lening. Voor het aanvragen van een hypotheek moet een lener ervoor zorgen dat hij aan een aantal normen voldoet, waaronder minimale kredietwaardigheid en het kunnen doen van een aanbetaling. Als je niet zeker weet hoeveel geld een hypotheek kost, dan kun je een hypothecaire lening simulatie doen.

Hoe werkt een hypotheek?

Hypotheken zijn een financieringsmogelijkheid die zowel particulieren als commerciële entiteiten gebruiken om onroerend goed te kopen. Over een vooraf bepaalde periode betaalt de lener het geleende bedrag plus rente terug tot hij volledig eigenaar is van het onroerend goed. Het regelmatige betalingsbedrag blijft hetzelfde. In de loop van de lening zullen bij elke betaling verschillende bedragen aan hoofdsom en rente worden betaald. De typische lengte van een hypotheek is 30 of 15 jaar. Hypotheken worden ook wel vorderingen op onroerend goed of pandrechten daarop genoemd. De geldschieter kan beslag leggen op het onroerend goed als de lener de hypotheekbetalingen niet doet. Een huiseigenaar die een huis koopt, verpandt het dus als het ware aan de geldschieter, die vervolgens een vordering op het onroerend goed heeft. In het geval dat de koper zijn schuld niet kan betalen, beschermt dit het belang van de geldschieter in het onroerend goed. In het geval van executie heeft de geldschieter het recht om de bewoners te ontruimen, het huis te verkopen en de opbrengst te gebruiken om de hypotheekschuld af te lossen.

Wat zijn de procedures van hypotheken?

Geïnteresseerden starten het proces door een aanvraag in te dienen bij een of meerdere hypotheekverstrekkers. Het vermogen van de kredietnemer om de lening terug te betalen zal worden geverifieerd door de kredietgever. Dit kan bestaan ​​uit recente belastingaangiften, bank- en investeringsverklaringen en bewijs van werk. Meestal zal de kredietverstrekker ook een kredietcontrole uitvoeren. De kredietverstrekker zal de kredietnemer een lening aanbieden tot een bepaald bedrag met een bepaald rentepercentage als de aanvraag wordt geaccepteerd. Pre-approval is een proces dat huizenkopers kunnen gebruiken, of ze nu al een onroerend goed hebben gekocht of nog op zoek zijn. In een competitieve huizenmarkt kan voorafgaande goedkeuring van een hypotheek kopers een voordeel bieden, omdat verkopers weten dat ze het geld zullen hebben om hun bod te ondersteunen. Wanneer een koper en verkoper overeenstemming hebben bereikt over de voorwaarden van de transactie, zullen zij of hun agenten elkaar ontmoeten tijdens het sluiten van de deal. De lener betaalt de geldschieter op dit moment een aanbetaling. De koper zal eventuele resterende hypotheek overeenkomsten ondertekenen en de verkoper zal het bezit van het onroerend goed overdragen aan de koper en het overeengekomen bedrag ontvangen.

Wat moet je weten voordat je een hypotheek afsluit?

Je moet ervoor zorgen dat je voldoende geld hebt en zult hebben om de maandelijkse lasten van de hypotheek te dekken. Anders kun je het onroerend goed dat je wilt kopen en het geld dat je aan de geldschieter hebt gegeven, verliezen. Je moet ook de hypothecaire lening vergelijken met andere leningen om er zeker van te zijn dat je er de beste deal uit haalt.