Topic Magazine
Image default
Auto

Een Citroën Berlingo leasen of kopen?

Leasen of kopen van een Citroën Berlingo is een persoonlijke keuze. Bij koop betaal je uiteraard de volledige prijs en heb je de kosten van het onderhoud. Belasting, pechhulp, verzekeringen: alles komt voor jouw eigen rekening. Natuurlijk betaal je die ook wel als je least, alleen zijn ze dan verwerkt in een vast bedrag per maand, waardoor je precies weet wat je kwijt bent. Dit vaste bedrag geeft jou de mogelijkheid om vooraf goed in te kunnen calculeren wat je voor uitgaven hebt.

Als je voor zekerheid gaat

Een Citroën Berlingo leasen is de juiste keuze als je voor zekerheid gaat. Je hebt immers een mooie, betrouwbare auto, die goed onderhouden wordt. Je bent de meeste rompslomp rondom het hebben van een auto kwijt: dit wordt immers uit handen genomen door het leasecontract. Een groot voordeel hierbij is dat ook reparaties onder het contract vallen. Heb je een keer een grote schade, dan hoef je niet op stel en sprong een fiks bedrag aan reparatiekosten te betalen. Wat inhoudt dat je ook daar geen hoofdbrekens over hebt. Geen onverwachte kosten en toch altijd netjes blijven rijden.

Maandelijkse kosten en andere uitgaven

Let wel op bij het afsluiten van het leasecontract hoeveel je uiteindelijk betaald hebt. De duur van het contract heeft uiteraard ook invloed op de maandelijkse bijdrage. Na afloop van het contract is het soms mogelijk om de auto alsnog te kopen. Maar uiteraard kan je ook gewoon een andere wagen leasen, waarbij je niet opgescheept blijft zitten met een gebruikte wagen… Tanken, parkeren en boetes zijn vanzelfsprekend kosten die gewoon voor je eigen rekening komen. Hoewel tanken vaak in het binnenland wel onder het contract valt. Lease je via de zaak, dan kan het zijn dat de werkgever een eigen bijdrage verlangt. Toch zijn deze kosten aardig in te calculeren, waardoor een Citroën Berlingo leasen voor veel duidelijkheid zorgt

http://www.bedrijfsbusleasen.nl/super-deals/citroen-berlingo-leasen