Topic Magazine
Image default
Auto

Wat zijn de nadelen van leasen?

Naast de voordelen die het leasen van een auto heeft, kleven er ook nadelen aan. Een daarvan is dat de auto niet jouw eigendom is. Kies je voor financial lease, dan wordt de auto uiteindelijk pas na afloop van het leasecontract je eigendom. Wat ook een nadeel kan zijn, is dat je een stabiele financiële situatie moet hebben om de maandelijkse kosten te betalen. Lease je via private lease een auto, dan ben je gebonden aan een bepaald aantal kilometers per jaar. Ga je daarboven, dan moet je hiervoor extra betalen.

Wat zijn short term lease en flexlease?

Naast de gangbare operational lease en de iets minder gangbare financial lease, waarbij je voor meestal een jaar of 4 à 5 een leasecontract afsluit, kun je middels short term lease ook een leasecontract afsluiten voor een looptijd van 1 maand tot ca 2 jaar. Daarnaast bestaat er ook nog flexlease. Dit is een zeer flexibele vorm van leasen, waarbij je wel de voordelen van leasen geniet, maar niet gebonden bent aan een bepaalde looptijd. Je kunt zelf kiezen hoelang je het leasecontract aangaat en kunt tevens het kilometrage voor die bepaalde tijd afspreken. 

Hoe meer accessoires, hoe duurder de auto?

Het leuke van een nieuwe auto is dat je hem aan kunt kleden zoals jij het graag wilt. Wil je een navigatiesysteem of verwarmde voorstoelen, dan kun je deze opties extra laten inbouwen. Ga je bijvoorbeeld de nieuwe, stoere Volkswagen Caddy leasen, dan kan je hem helemaal naar eigen smaak aankleden. De aan de auto toegevoegde accessoires kunnen de bijtelling van de auto verhogen als de accessoires in de fabriek zijn aangebracht. Worden de accessoires pas later aangebracht, dan wordt de bijtelling niet hoger, maar de kosten die je per maand aan de auto betaalt wel.

http://www.autoleaseneenmanszaak.nl/super-deals/volkswagen-caddy-leasen