Een snellere resolutie voor de uierontsteking van je koe met een verbeterde behandeling

De behandeling van een uierontsteking bij je koe gaat altijd via de dierenarts. Deze specialist kan meteen identificeren welke geneesmiddelen het probleem effectief oplossen. Uiteraard kan het lichaam van je boerderijdier hierbij extra hulp gebruiken. Door bepaalde mineralen en voedingsstoffen aan te leveren, is het mogelijk om dit proces sneller te laten verlopen. Zo is jouw koe weer in goede gezondheid voor dat je het weet. Dankzij de natuurlijke producten van Herbavita liggen er allerlei kansen voor het grijpen. De behandeling van een uierontsteking bij een koe kan versneld worden met producten die de uiergezondheid bevorderen. Denk zo bijvoorbeeld aan droogzetters of andere natuurlijke voedingsstoffen. Informeer naar de mogelijkheden bij deze specialisten!

Wat kun je allemaal oplossen met natuurlijke supplementen?

Nee, voedingssupplementen zullen niet het wondermiddel zijn dat je zoekt. Toch gaat het in vele gevallen het lichaam van de koe de nodige ondersteuning bieden om bijvoorbeeld de behandeling van een uierontsteking vlot te laten verlopen. Zo kun je bijvoorbeeld een selenium tekort aanvullen bij runderen of de tussenkalftijd verlagen. Deze verschillende aspecten hebben allemaal een invloed op het resultaat van jouw landbouwbedrijf. Op die manier krijg je een beter zicht op wat de gezondheid van je dier kan betekenen voor jouw omzet of het werkproces op jouw bedrijf. Het ervaren team van Herbavita denkt hierover graag met jou na.

Laat hen weten wat je zoekt

Zoek je naar een natuurlijk voedingssupplement dat je koe ondersteunt bij de behandeling van een uierontsteking? Of ben je naar andere hulpmiddelen op zoek voor de gezondheid van je boerderijdieren? In beide gevallen zit je op de juiste plek bij Herbavita. Ontdek de vele mogelijkheden die zij aanbieden en reken op een maatoplossing. Aangezien zij de gehele productie in eigen handen hebben, kunnen ze met je meedenken om een formule op maat van jouw wensen samen te stellen. Neem daarom zeker contact met hen op voor een dienstverlening op maat.

https://www.herbavita.eu/NED/home

Alle benodigdheden voor het opzadelen van je paard

Alle materialen die je nodig hebt wanneer je je paard gaat opzadelen

 

Wanneer je wilt gaan paardrijden moet je je paard opzadelen, echter heb je hier wel veel atributen voor nodig. In deze blog komt aan bod wat je nodig hebt bij het opzadelen van je paard/pony, de functie hiervan en wat de ruiter niet moet vergeten.

 

Het opzadelen van een paard

Wanneer je wilt gaan paardrijden haal je je paard of pony uit de weide/stal om deze te gaan poetsen en op te zadelen. Opzadelen begint bij goed poetsen. Het verzorgen van je paard is erg belangrijk voordat je gaat rijden. Waar moet je aan denken wanneer je je paard gaat poetsen en wat heb je nodig?

Benodigdheden om je paard te poetsen:

  • Harde borstel
  • Zachte borstel
  • Hoevenkrabber
  • Manenkam
  • Staartborstel/kam
  • Optioneel: schaar voor het knippen van de sokjes/staart/manen

Je begint je paard te borstelen met een harde borstel, dit zorgt ervoor dat je al het grove vuil van je paard krijgt. Hierop volgend borstel je met een zachte borstel; dit is voor het fijne vuil en voor het hoofd van je paard. Daarna ga je de hoeven uitkrabben. Het is belangrijk je paard of pony zijn hoeven uit te krabben omdat hier vaak veel vuil in gaat zitten, zoals mest of steentjes.

Verder is het belangrijk dat wanneer je buiten gaat rijden; in de bak of een buitenrit gaat maken, dat je je paard beschermt tegen dazen en andere insecten. Met mooi/warm weer zijn deze dieren actief en kunnen een grote last zijn voor ruiter en paard. Om je paard goed te beschermen tegen dazen tijdens het rijden kun je een dazenspray gebruiken. Voor vliegenspray voor dazen kun je kijken op Dazenvanger

Wanneer je je paard netjes hebt geborsteld en verzorgt kun je beginnen met opzadelen.

 

Wat heb je nodig wanneer je een paard/pony opzadelt?

Nadat je je paard hebt geborsteld begin je met opzadelen.

Het beste kun je beginnen met de peesbeschermers/bandages. Deze gaan om het been van je paard zodat de benen niet beschadigt raken tijdens het rijden.

Daarna leg je het dekje op de rug van je paard/pony. Let hierbij op dat je het dekje niet tever naar voren of achteren legt. Een dekje zorgt ervoor dat je paard of pony geen schuurplekken van het zadel krijgt en dat het zweet goed wordt opgenomen. Het dekje plaats je net iets achter de schoft/manenkam maar voor het achterwerk van je paard. Wanneer je zeker weet dat je dekje goed ligt kun je het zadel op je paard leggen.

Het paarden zadel komt precies over het dekje heen te liggen en maak je vast met een singel. Een singel dient ervoor dat het zadel op de juiste plek blijft liggen en dat het zadel vast komt te liggen. Let erop dat je de singel nog niet te strak aan trekt, dit vindt je paard niet fijn en vlak voordat je opstijgt kun je de singel strakker doen. Vaak zie je dat paarden of pony’s zichzelf de buik opblazen zodat je de singel niet strak kunt aantrekken. Zorg ervoor dat je dus goed controleert of de singel strak genoeg zit wanneer je wilt gaan rijden. Wanneer deze te los zit zul je merken dat je alle kanten opgaat met het zadel en ga je scheef rijden. Wanneer je het zadel met singel en dekje hebt vastgemaakt, ga je het hoofdstel omdoen.

 

Het paarden hoofdstel

Een paarden hoofdstel bestaat uit meerdere delen. Een van de belangrijkste delen van het hoofdstel zij;n het bit en de teugels, hiermee kun je sturen en remmen. Wanneer je het hoofdstel omdoet moet je er op letten dat het bit goed zit: niet te hoog, een niet te klein bit maar ook niet te laag. Wanneer je bit te laag in de mond van je paard hangt kan het paard zijn of haar tong hier overheen leggen. Als dit gebeurt kun je niet meer sturen of remmen. Sommige paarden doen dit zelfs wanneer het bit goed in de mond van het paard ligt. Om tegen te gaan dat je paard of pony dit doet heb je een sperriem. De sperriem zit onder de neusriem en gaat om de mond van het paard. Deze kun je aanhalen zodat je paard zijn of haar mond niet zover open kan doen en dus ook niet de tong over het bit kan leggen.

Als je al deze stappen hebt opgevolgd is je paard klaar om te rijden. Nu de ruiter nog. Als ruiter zijnde is het belangrijk dat je een aantal dingen aantrekt. Deze zijn:

  • Een rijbroek
  • Handschoenen
  • Cap
  • Jodphurs met chaps of paardrijlaarzen

Deze items zijn belangrijk voor de ruiter. Een paardrijbroek is speciaal gemaakt voor het paardrijden. Deze zorgt ervoor dat je tijdens het rijden geen schuurplekken krijgt een een goede circulatie hebt van warmte/kou.

Een cap is verplicht tijdens het rijden. Een cap zit om het hoofd van de ruiter en is uiterst belangrijk. Een cap zorgt ervoor dat wanneer je valt je geen ernstig hoofdletsel oploopt.

Verder zijn paardrijlaarzen of jodphurs belangrijk. Deze zorgen voor grip op het zadel en wanneer je in de stal bezig bent of je paard opzadelt, dat wanneer je paard op je tenen gaat staan de schade beperkt blijft.

Ook zijn paardrijhandschoenen belangrijk, deze zorgen voor meer grip aan de teugels. Wanneer je paard struikelt en de teugels uit je handen gerukt worden zul je merken dat dit minder snel gebeurt met handschoenen dan zonder handschoenen. Ook zorgen handschoenen ervoor dat je geen/minder snel blaren krijgt van de teugels.

Voor goedkope paardrijkleding of acties op paardenbenodigdheden kun je kijken op: Happy Horse Deal

 

Hieronder een leerzame video over het opzadelen van je paard:https://123ruitersport.nl/paard.html