Augmentation mammaire, lifting des seins : les risques éventuels

Lorsque l’on envisage une augmentation mammaire ou un lifting des seins, il faut prendre en compte les risques liés à l’anesthésie générale, mais aussi ceux qui sont induits par l’intervention elle-même. Ces sujets sont toujours abordés lors d’un rendez-vous, en amont de l’opération, à la clinique Dr. Wim Danau.

Quels sont les principaux risques d’une augmentation mammaire ?

Un lifting des seins ou une augmentation mammaire impliquent une incision au niveau du mamelon et/ou au niveau du pli du sein. Cet acte peut provoquer un hématome plus ou moins important, qui se résorbe généralement assez rapidement, mais peut être douloureux. De plus, une intervention chirurgicale comporte toujours un risque d’infection, mais dans le cas d’un lifting des seins ou d’une augmentation mammaire, c’est un risque minime. Enfin, une galactorrhée, un problème de cicatrisation, ou encore une irritation au niveau des points de suture peuvent survenir, mais, là encore, ce sont des réactions peu fréquentes.

Quelles sont les complications possibles ?

Il arrive qu’un implant ne reste pas à sa place, tout comme il peut s’user ou rompre après plusieurs années. Ce n’est pas grave : il faut simplement prévoir une nouvelle intervention afin de corriger le problème. Une dureté de la zone opérée peut également survenir et entraîner des douleurs. Dans ce cas, une nouvelle opération est également nécessaire.

Les risques sont-ils les mêmes dans le cadre d’un lifting des seins ?

Un lifting des seins, contrairement à l’augmentation mammaire, n’implique pas de pose d’implants, ce qui limite grandement le risque de complication. La cicatrisation est tout de même un moment délicat, durant lequel peuvent survenir une tension douloureuse au niveau de l’incision, la rupture des points, ou, plus rare, une infection. Dans tous les cas, il est recommandé de consulter au plus tôt le spécialiste qui a procédé à l’intervention.

Zeg voorgoed vaarwel tegen vervelende moedervlekken

Een moedervlek, het is iets dat bij de ene al wat meer frustratie opwekt dan bij de andere. Moedervlekken kunnen zich situeren over heel het lichaam, alsook dus in ons gezicht. Dit maakt dat het vaak moeilijk is om moedervlekken te accepteren. Wanneer deze vlekken volop in ons gezicht te zien zijn, schamen we ons hier soms over. Dit terwijl dit helemaal niet nodig is, want een moedervlek is eigenlijk gewoon maar een ophoping van pigment. Niets om ons over te schamen dus. Het kan echter perfect te begrijpen zijn dat je op een bepaald moment die moedervlek verwijderen mogelijk wil maken. Dan volgt hier het goede nieuws: een moedervlek verwijderen is zeker mogelijk, gedaan dus met die frustratie!

 

Wat is een moedervlek?

In de meeste gevallen is een moedervlek iets heel onschuldig. Vaak is het gewoon een ophoping van pigment. Pigment is de bescherming die onze huid aanmaakt tegen de UV stralen van de zon. In het normale proces krijgen we dan dat mooie bruine kleurtje waar mensen soms jaloers op zijn. Wanneer dit proces verstoord is wordt er dus té veel pigment aangemaakt en krijg je een ophoping die een vlek gaat vormen. Niet meer dan vervelend. Maar helaas kán het ook zijn dat een moedervlek minder onschuldig is, als je twijfelt ga dan raad vragen bij de huisarts. Zij kunnen samen met een huidarts achterhalen of je zorgen gegrond zijn of niet.

Moedervlekken behandelen

Ook al is jouw moedervlek misschien onschuldig, het kan voor veel frustratie zorgen. Dan is het belangrijk om te weten dat er verschillende methodes zijn om moedervlekken te behandelen. Een moedervlek wegsnijden is er daar eentje van. Men spreekt dan van een excisie. Bij deze behandeling wordt de gehele moedervlek weg genomen. Je krijgt lokale verdoving en de huidspecialist zal de moedervlek en een stuk huid omliggend, wegsnijden. De specialist zal de moedervlek wegsnijden in de vorm van een citroen. Dit zorgt ervoor dat de wonde daarna heel goed en mooi terug kan genezen. Wil je zo’n behandeling laten doen? Spreek er dan zeker eerst over met je huisarts.

 

Pigmentvlekkencrème

Klinkt het wegsnijden van moedervlekken voor jou iets té drastisch? Dat is natuurlijk perfect mogelijk. Weet dan dat er ook minder drastische opties zijn zoals een pigmentvlekkencrème. Skinlight is daar een zeer goed voorbeeld van. Dit is een zalf die gebaseerd is op natuurlijke ingrediënten en die een neutrale PH waarde heeft. Hij bevat een speciale whitening technologie die er voor gaat zorgen dat je huid zal gaan verbleken. Zo zeg je dus voorgoed vaarwel tegen die vervelende vlekken. Het enige dat je hoeft te doen is Skinlight tot 2 maal per dag aanbrengen op de vlek(ken) en even laten inwerken. Afhankelijk van je huidtype zal je binnen de twee tot drie weken resultaat zien.

 

Weekend Amsterdam

Roy is afgelopen weekend samen met zijn vriendin Lisanne een lang weekend naar Amsterdam gegaan. Ze wonen zelf op het platteland in Drenthe dus een weekendje Amsterdam voelt voor hun echt aan als een vakantie. Lisanne was zelfs nog helemaal niet in Amsterdam geweest dus voor haar was het sowieso een ervaring om nooit te vergeten. Die donderdag hadden ze al hun spullen gepakt dus toen vrijdag Roy om half drie klaar was met zijn werk konden ze direct naar Amsterdam vertrekken. Na een kleine twee uur in de auto gezeten te hebben kwamen ze aan bij het hotel waar ze dat weekend zouden verblijven. Het was werkelijk een schitterend hotel waarbij alles eigenlijk perfect was. De ligging was ideaal, de kamers waren ruim en comfortabel en de prijs was ook dik in orde mede vanwege het feit dat ze via de site booking.com hadden geboekt.

Nadat ze die avond lekker uit eten waren gegaan zijn ze in de binnenstad van Amsterdam nog een lekker drankje gaan drinken. Ze zijn daarna redelijk op tijd naar het hotel terug te gaan want Roy had ook een afspraak de volgende dag in Amsterdam. Het was namelijk niet helemaal een weekend voor de lol want Roy wil graag in Amsterdam zijn overmatig zweten behandelen.  Vooral gedurende de zomer heeft Roy hier altijd veel last van en dus wil hij hier wat aan laten doen. Door middel van een botox behandeling Amsterdam heeft Roy er in de zomer geen last van. Nadat de behandeling voorspoedig was verlopen is het stelletje nog op die zaterdag naar het rijksmuseum gegaan. Zondag en maandag stonden in het teken van het grote feest koningsnacht en koningsdag. Dit was echt super om is mee te maken in deze wereldstad in plaats van in het dorp waar ze zelf wonen.

http://injectableklinieken.nl/nl/

Verlof

Een werkgever heeft het liefst natuurlijk dat een werknemer het gehele jaar aanwezig is op het werk. Nu is de realiteit natuurlijk altijd wel anders want haast iedereen is in een jaar weleens ziek. Jonge vrouwen willen nog wel eens zwanger raken en zijn daardoor ook enkele maanden niet beschikbaar voor de werkgever. Maar hoe zit het nu als iemand cosmetische ingreep laat verrichten? Mocht een werknemer een cosmetische ingreep laten verrichten dan is het voornamelijk van belang of de operatie medisch noodzakelijk was of dat het om een operatie gaat enkel van cosmetische aard.

Als een ingreep medisch noodzakelijk is mag de werknemer zich gedurende de ingreep en het herstel ziekmelden en de werkgever is dan verplicht de ziekmelding van de werknemer te accepteren. Bij een ingreep van enkel cosmetische aard ligt dit dus anders en is een werkgever verplicht verlofuren op te nemen gedurende de ingreep en ook met het herstel. Nu is er nog wel eens heibel over de vraag of er van een medisch noodzakelijke dan wel cosmetische ingreep sprake is. Dit wordt in eerste instantie beoordeeld door de behandelend arts. Mocht er echter nog steeds onenigheid hierover zijn dan is het uiteindelijk de rechter die op basis van het oordeel van de behandelende arts en eventueel het oordeel van de bedrijfsarts bepaalt van welke ingreep sprake is.

Zo zijn er bijvoorbeeld genoeg mensen waarbij het medisch gezien noodzakelijk is om een ooglidcorrectie uit te laten voeren. Echter zijn de verschillen bij ooglidcorrecties voor en na enorm waardoor werkgevers ook sneller geneigd zijn om te denken dat er ook een cosmetische kant aan de ingreep zit. Communicatie tussen de werknemer en de werkgever lijkt op dit vlak echt het belangrijkst te zijn. Mocht je nu een ooglidcorrectie laten uitvoeren dan is het verstandig om de bovenooglidcorrecties ervaringen van klinieken te bekijken. 

http://faceland.nl/

Permanente make-up

Permanente make-up kan op meerdere delen van uw gelaat toegepast worden. Alle behandelingen zullen een natuurlijke meerwaarde geven aan uw uitstraling. Bij ons kan u voor verschillende toepassingen met permanente make-up terecht.

In de eerste plaats krijgt u met onze permanente make-up schitterende wenkbrauwen. U let er misschien bewust of onbewust op bij andere personen maar wenkbrauwen kunnen een gelaat echt doen stralen. Ze zijn soms heel fascinerend. Daarom vallen te dunne of onregelmatige wenkbrauwen meteen op. Ook littekens die zichtbaar zijn in de haargroei worden het liefst verstopt. Deze imperfecties behoren tot het verleden wanneer u een beroep doet op onze permanente make-up. Dankzij onze ervaring, technieken en passie creëren wij voor u de perfecte wenkbrauw. Uiteraard bespreken wij de make-up eerst samen met u. Deze behandeling duurt ongeveer een uur.

Een tweede optie is het aanbrengen van eyeliner voor oogleden en wimpers. Het zijn uw ogenleden en wimpers die er mee voor zorgen dat uw ogen fonkelen. Met behulp van pigmentatie tussen de wimperhaartjes krijgt u een mooie volle oogopslag. Deze behandeling is mogelijk op zowel het onder- als het bovenooglid. Dit fijne en haast onzichtbare lijntje zal de ogen veel intenser maken met behoudt van de echte ‘naturel’-look. Een volledige behandeling voor het aanbrengen van een eyeliner neemt een anderhalf uur in beslag.

Tot slot geven wij u graag mooie, volle lippen die gelijk staan voor een jeugdig uiterlijk. Uw lipcontouren krijgen een natuurlijke aanvulling of extra accent dankzij de permanente make-up. Een natuurlijke lipliner gaat perfect samen met de natuurlijke contouren en het doet uw lippen over iets extra’s beschikken. Bij Full Lips worden de lippen volledig gepigmenteerd. Ook lipcorrecties of het accentueren van de cupidoboog is mogelijk bij ons. Ook deze behandeling duurt zo’n anderhalf uur.

http://dermatopigmentatie.be/