Topic Magazine
Image default
Gezondheid

Afkomen van puistjes en onzuiverheden – handige tips

Van puistjes hebben we bijna allemaal weleens last gehad als puber, en misschien zit je nu nog steeds in die periode, of ben je een van de ongelukkige die maar niet van deze puistjes afkomt. Of je nou last hebt van bruine vlekken in gezicht of van jeugdpuistjes, wij hebben enkele handige tips.

Stop met roken wanneer je dit doet

Roken is een van de slechtste dingen die je voor jouw huid kunt doen, je kunt er zelfs rokersacné van krijgen. De stoffen die je binnenkrijgt tijdens het roken verhinderen namelijk de productie van antistoffen tegen de acné die je normaal we zou maken. Boven kan de rook van de sigaret de huid irriteren.


Blijf van je huid af

Wanneer je aan jouw huid zit breng je alle bacteriën van jouw handen ook weer over op jouw gezicht, wat onzuiverheden kan veroorzaken. En wat nog slechter is, is het uitknijpen van puistjes. Op die manier verspreiden de bacteriën zich alleen maar en kun je een litteken oplopen.

Tegen bruine vlekken in gezicht

Als je ouder wordt kan door al de zonblootstelling bruine vlekken in het gezicht optreden. Dit is niet mooi, maar je kunt er wel iets tegen doen. De Skinlight whitening treatment is een crème die je dagelijks opsmeert en op die manier de huid oplicht. De donkere vlekken worden gebleekt en zo kun je ze uiteindelijk niet meer zien.

Doe iets tegen de stress

Wanneer je veel last hebt van stress dan zal dit zich in de huid gaan laten zien. Stress zorgt namelijk voor pieken in bepaalde hormonen, wat voor het ontstaan van puistjes kan zorgen. Zorg er dus voor dat je genoeg slaapt en dat je ook niet te veel hooi op je vork neemt. Op die manier blijf je stress de baas en zal je huid er vanzelf zuiverder uit gaan zien.

Ga genoeg sporten

Sporten is natuurlijk over het algemeen goed voor het lichaam, maar het is ook goed voor jouw huid. Door het zweten spoel je de huid schoon en zweet je al die afvalstoffen eruit. Wanneer je dit regelmatig goed houd jij jouw huid een stuk schoner. Wel is het belangrijk dat je geen make-up draagt tijdens het sporten en dat je na het zweten goed jouw huid schoonmaakt, anders komen die afvalstoffen natuurlijk weer gewoon jouw poriën in.

Wanneer je de bovenstaande tips regelmatig toepast ben je voor je het weet van die onzuiverheden af, of zijn ze in ieder geval een stuk minder. Het zijn simpele stappen, zoals van de huid afblijven, of af en toe naar de sportschool gaan. Sommige van deze tips zijn bovendien voor nog meer goed dan alleen jouw huid, zoals het sporten of iets tegen de stress doen. Dat is dus dubbelgoed en zijn zeker stappen die je moet volgen.