Topic Magazine
Image default
Gezondheid

Pre workout, cruciaal voor een succesvolle training

Een goede voorbereiding voor een training of wedstrijd betekent niet alleen het eten van een goede maaltijd van tevoren, een warming-up en de juiste kleding dragen. Om optimaal voorbereid te zijn voor een intensieve workout kan je je lichaam een boost geven met pre workout producten. Dit zijn supplementen die bestaan uit ingrediënten die speciaal zijn samengesteld om je lichaam voor te bereiden op de komende training of andere inspanning. Het geeft je meer focus en uithoudingsvermogen en je voelt je energieker. Je neemt deze supplementen in een half uur voordat je inspanning begint. Vaak bevat het ingrediënten als cafeïne, creatine, taurine, beta-alinine, tyrosine, BCAA en arginine.

 

Cafeïne: cafeïne komt ook voor in bijvoorbeeld koffie en energiedrank, het geeft je een opwekkend gevoel en zorgt voor meer energie en concentratie.

 

Creatine: creatine komt onder andere voor in veel dagelijkse voeding zoals kip en vis, het zorgt voor een explosieve boost en je lichaam hersteld eerder na en tijdens de inspanning.

 

Taurine: taurine is een ingrediënt dat van nature al in het menselijk lichaam voorkomt, het zorgt voor meer uithoudingsvermogen en kracht.

 

Beta-alinine: beta-alinine zelf wordt niet door je lichaam gebruikt, het is een aminozuur dat wordt omgezet in carsonine. Dit zorgt ervoor dat je spieren minder snel verzuren tijdens de training.

 

Tyrosine: ook tyrosine is een aminozuur, het zorgt voor meer energie en focus en je voelt je er beter door.

 

BCAA: BCAA zijn ook een soort aminozuren voor je spieren, ze voeden je spieren en zorgen voor spierherstel en -bescherming.

 

Arginine: nog een aminozuur dat in je lichaam wordt omgezet in stikstofoxide, wat zorgt voor de verwijding van de bloedvaten en een lagere bloeddruk.

 

Ribose: ribose is een suiker, net als glucose, en helpt door ervoor te zorgen dat je een intensieve inspanning langer kunt volhouden en vaker kunt herhalen.

 

 

 

Al deze ingrediënten hebben dus als doel dat je je training of andere inspanning beter en langer kunt volhouden, zonder dat er al te veel schade optreedt aan je lichaam en spieren. Het is gericht op het verbeteren van prestaties en groei. De enige downside aan pre workout supplementen is dat je je na je workout nogal futloos kan voelen. Dit is logisch want je hebt net het uiterste van je lichaam gevraagd en alle energie eruit gehaald met behulp van de supplementen. Gun je lichaam na de training dus wat rust. Neem een goede maaltijd of een eiwitshake, het liefst met nog wat glucose om je spieren snel te voeden.