Topic Magazine
Image default
Gezondheid

Waarvoor kan botox allemaal gebruikt worden?

Botox is een behandeling die voor verschillende doeleindes gebruikt kan worden maar daar zijn niet veel mensen van op de hoogte want  zo goed als iedereen weet enkele dat een rimpelbehandeling botox de enigste optie is waarvoor je het kan gebruiken. Maar er zijn tal van andere voordelen waarvoor botox ook goed is.  Nadat botox  zijn populariteit lichtjes verloren had door  je nu  ook de mogelijkheid op een rimpelbehandeling met hyaluronzuur.

Ook kan botox gebruikt worden tegen mensen die last hebben van overmatig zweten. Eigenlijk is het voor de hand liggend dat botox ook tegen zweten gebruikt kan worden omdat zweten ontstaat bij extra spieractiviteit en waarbij botox zorgt dat de spieractiviteit stil wordt gelegd waardoor het zweten ook sterk zou verminderen.

Ook voor het mensen die veel last hebben van  hoofdpijn of migraine heeft botox een positieve invoed.  Botox zorgt ervoor dat het aantal aanvallen, intensiteit van de aanvallen verminderd en verzwakt worden maar zorgen er niet voor dat ze volledig weggaan.

Ook kan het helpen voor mensen die last hebben van scheelzien omdat dit voortkomt uit een probleem met de oogspieren waardoor de ogen scheef gaan staan.  Dit kan ook verholpen worden met een oogoperatie, indien dit niet mogelijk is  kan je botox gebruik om het probleem te verhelpen.   Zoals reeds vermeld zorgt botox ervoor dat je spier activiteit verminderd worden.

Volgens Duitse onderzoekers kan het zelfs helpen tegen een depressie.  Bij een onderzoek heeft men mensen botox ingespoten  waarbij men voor de heft een placebo gebruikte.  De personen die botox ingespoten kregen merkte naar 2 weken al een duidelijk positief verschil en zelfs na een 6 aantal weken  waren symptomen nog maar de helft zo erg.  In de andere groep zag men geen verbeteringen.  Ook voor een overactieve blaas kan je botox als oplossing gebruiken.

 

http://faceland.nl/