Een bandzaag van de beste kwaliteit

Als u voor een bandzaag gaat, dan wilt u zeker zijn dat u een voortreffelijk toestel in huis haalt. Deze metaalbewerkingsmachine is een heuse investering voor uw werkplaats. De bandzaag of lintzaag gebruikt u om met nauwkeurige precisie aanpassingen te maken in hard materiaal of om bepaalde stukken netjes in twee te delen. Als u bij de specialisten van Machines Crispyn aanklopt, dan weet u zeker dat u het beste materiaal mag bewonderen. Deze onderneming in Maldegem beschikt over vele jaren aan ervaring en hun werkplaats is de plek waar u terecht kunt met en voor allerlei vooraanstaande technologische ontwikkelingen. Hier krijgt u geen lege verkooppraat, maar een medewerker met uitvoerige kennis en gespecialiseerd vakmanschap.

Ga voor uitvoerig getest materiaal

Bij Machines Crispyn brengen ze nooit iets op de markt zonder het uitvoerig getest te hebben. Zij vinden het namelijk belangrijk dat u waar voor uw geld krijgt en dat u voor lange tijd geniet van uw materiaal. Dat is niet anders voor een bandzaag. Dit toestel is u voor lange duur trouw van dienst als een van de meest betrouwbare en effectieve apparaten in uw werkplaats. Door periodiek een onderhoud te laten uitvoeren door de specialisten van Machines Crispyn uit Maldegem, weet u zeker dat u niet voor onverwachte verrassingen komen te staan. Op die manier vermijdt u dat sluipende slijtages aan bepaalde onderdelen roet in het eten van uw werkzaamheden gooien.

Haal uw materiaal bij deze specialist

Heeft u interesse in de bandzaag van Machines Crispyn? Twijfel dan zeker niet om contact op te nemen met de medewerkers van deze onderneming en zij bieden u graag de hulp die u wenst. Zij vertellen u meer over hun apparatuur en maken u wegwijs in hun enorme aanbod aan metaalbewerkingsmachines. Breng ook zeker een bezoekje aan hun toonzaal waar zij werkelijk de kracht en kwaliteit van hun apparatuur kunnen tonen en waar u eveneens de apparatuur kunt binnenbrengen voor een herstelbeurt.

https://www.verspanen.be/

Reken op de diensten van deze vastgoedstylist bij het verkopen van je woning

Hoe kan een vastgoedstylist jou precies helpen wanneer je je woning wilt verkopen? Als jouw woning op de markt komt en je vele mensen ontvangt voor een bezichtiging, dan zul je misschien merken dat een aantal bezoekers niet echt onder de indruk zijn van de lege ruimtes. Ze kunnen zich vaak maar moeilijk voorstellen hoe ze het huis gaan inrichten en welke indruk het maakt met een levendigere aankleding. Tenslotte blijkt uit onderzoek dat 75% van potentiële kopers niet verder kijkt dan de bestaande inrichting van een huis of appartement. Bij IntraStijl weten ze dus dat een woning met interieur veel meer kansen maakt om verkocht te worden dan een leegstaand huis.

Met een specialist aan je zijde maak je de juiste keuzes

Hoe gaat een vastgoedstylist van IntraStijl precies aan het werk? Dat kies jij helemaal zelf. Sommige mensen houden ervan om alle touwtjes in de handen van deze specialist te laten, maar andere behouden graag zelf nog een deel van de controle. Wanneer je enkel advies wenst, dan komt deze stylist langs bij je woning om samen met jou de verschillende ruimtes te overlopen. Na deze afspraak ontvang je een uitgebreid verslag met daarin tips om de kamers te doen heropleven met allerlei meubilair. Als je de vastgoedstylist volledig haar werk laat doen, dan kiest zij een bepaalde inrichting en kan ze aan de hand van tijdelijke meubels een sfeer creëren. Deze tijdelijke meubels kunnen gehuurd worden bij IntraStijl in een kartonnen of echte variant. Je zult merken dat deze investering snel effect zal hebben op de interesse in jouw woning.

Maak een afspraak

Een vastgoedstylist van IntraStijl is ongetwijfeld een goede keuze wanneer je je woning gaat verkopen. Twijfel daarom niet langer om contact op te nemen met deze specialist en ervaar het verschil dat een vastgoedstyling kan betekenen voor de kansen van je huis op de vastgoedmarkt.

https://www.intrastijl.be/

Koop een scherpgeprijsde druksensor die nauwkeurig meet

Wanneer u een druksensor nodig heeft, wilt u er natuurlijk een kopen met grote nauwkeurigheid. Alleen dan bent u immers verzekerd van een betrouwbare sensor. Daarom bestelt u uw druksensor het best bij Velek uit Ruien, nabij Kluisbergen. Dit bedrijf biedt enkel producten van de beste kwaliteit die uiterst precies meten. De sensoren en systemen die u bij dit bedrijf koopt, zijn bovendien scherp geprijsd. Zo betaalt u nooit te veel voor deze producten en bent u zeker van topkwaliteit. U heeft bovendien de keuze uit een uitgebreid aanbod, waardoor de sensor die u nodig heeft er zeker tussen zit.

Kies uit een uitgebreid assortiment aan sensoren

Twijfelt u welke druksensor het best geschikt is voor uw toepassing? Dan staan de experts van Velek in Ruien, vlak bij Kluisbergen voor u klaar met advies op maat. Zij kunnen u alles vertellen over de specificaties van de sensoren en welke sensor naadloos aansluit op uw wensen. Dankzij het ruime assortiment zijn er eindeloos veel combinaties te maken, waardoor u zeker een sensor kunt kopen die aan al uw eisen voldoet. Of u nu werkzaam bent in de autobranche, voedingsmiddelenindustrie, luchtvaart of in een andere sector, Velek heeft de druksensor die u nodig heeft.

Vind de ideale sensor voor uw toepassing

Velek heeft verschillende soorten druksensoren in het aanbod. Hierbij heeft u de keuze uit diverse afmetingen. Ook zit er verschil tussen de sensoren in de hoeveelheid bar en de hoogte of laagte van de temperatuur die ze kunnen doorstaan. Hierdoor is er altijd wel een perfecte sensor voor uw toepassing. Welke sensor u ook koopt, u bent altijd verzekerd van een lange levensduur. U kunt dus nog jaren vooruit met uw aankoop en dat is wel zo prettig. Bent u benieuwd naar de producten die Velek te bieden heeft? Bezoek de website voor meer informatie of neem direct contact met hen op. De vriendelijke medewerkers helpen u graag om de sensoren te vinden die u nodig heeft.

https://velek.be/

Hofkens HIG biedt totaaloplossingen voor schoonmaakdiensten

Hofkens HIG is al jarenlang actief als schoonmaakbedrijf. Inmiddels voeren honderden professionele Allesreiniger schoonmaakwerkzaamheden uit voor bedrijven door heel Nederland in verschillende branches. Met Hofkens HIG hoeft u zich geen zorgen te maken over vieze bedrijfsruimtes. Wij zorgen nemen al uw schoonmaakwerkzaamheden uit handen. Wat zijn de voordelen van Hofkens HIG? Lees het hier!

Gespecialiseerd schoonmaakbedrijf in Tilburg en Den Bosch

Op zoek naar reguliere schoonmaak in Tilburg of reguliere schoonmaak in Den Bosch? Wij voeren al ruim 57 jaar diverse schoonmaakwerkzaamheden uit voor diverse bedrijven. Voor elk bedrijf is er een schoonmaakprogramma op maat. Geen omgeving is voor ons te gek. Onze medewerkers pakken alles aan. Deze werken met de beste materialen. Hierdoor krijgen wij zelfs de hardnekkigste vlekken schoon. Hofkens HIG biedt diverse schoonmaak diensten aan, zoals:
• Schoonmaakonderhoud
• Glasbewassing
• Rioolservice
• Gevelreiniging en terreinwerkzaamheden
• Voedingsindustrie
• 24/7 riool- en calamiteitenservice Samen kijken we naar uw wensen en behoefte. Hier passen wij onze werkzaamheden op af. Voor elke klus is er een passende oplossing. Bij ons kunt u terecht voor al uw schoonmaakwerkzaamheden. Wij zijn uw partij voor al uw schoonmaak problemen. De Allesreinigers zijn experts op het gebied van hygiëne en veiligheid. Hofkens HIG zorgt ervoor dat al uw schoonmaakwerk uit handen worden genomen. Wij steken graag voor u de handen uit de mouwen.

Schoonmaakonderhoud in Tilburg of Den Bosch 

Wilt u uw schoonmaakonderhoud uitbesteden? Omdat u geen tijd of capaciteit heeft? Heeft u dan al gedacht aan Hofkens HIG? Wij zijn een schoonmaakbedrijf in Tilburg en schoonmaakbedrijf in Den Bosch. Onze medewerkers snappen dat het hebben van een schone werkomgeving niet alleen fijn is voor uw medewerkers. Maar het is ook belangrijk voor de uitstraling van uw bedrijf. Hierdoor gaan onze Allesreinigers zorgvuldig te werk. En zorgen ervoor dat vieze kantoorruimtes tot het verleden behoren. Of u nu op zoek bent voor dagelijkse of periodieke schoonmaakonderhoud. Wij staan altijd voor u klaar. Zo kunt u voor verschillende schoonmaakonderhoud diensten bij ons terecht zoals: vloeronderhoud, trappenhuis schoonmaak, sanitaire dienstverlening en kantoren schoonmaak. Dit zijn nog maar een paar voorbeelden van onze diensten. 

Specialistisch schoonmaakbedrijf

Hofkens HIG heeft jarenlang ervaring opgedaan in de schoonmaakbranche. Dit doen we voor bedrijven in verschillende sectoren. Wij hebben de juiste scholing voor onze medewerkers hoog in het vaandel staan. Dit is ook terug te zien in het werk wat wij afleveren. Want voor onze medewerkers is geen schoonmaakklus te veel. Hofkens HIG is dé partij voor al uw schoonmaak zorgen.  Zoekt u een schoonmaakbedrijf in Tilburg? Of naar een schoonmaakbedrijf in Den Bosch? Hofkens HIG staat 24/7 voor u klaar. 

Met Hofkens HIG heeft u alle schoonmaakwerkzaamheden onder één dak. Bij ons kunt u altijd terecht. Wij zijn niet alleen een schoonmaakbedrijf in Tilburg, maar ook een schoonmaakbedrijf in Den Bosch.  Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

https://hofkenshig.nl

De injector van uw dieselmotor laat u op deze manier reinigen

Op tijd een injector van een dieselmotor laten reinigen, is van groot belang. Heeft u daar wel eens aan gedacht? Dan is het een goed idee om de injector te laten reinigen door een professionals. Bosmans Diesel Service is een specialist, die via een aantal tests nagaat of al uw injectoren nog werken. Als dit niet het geval is, zorgt dit bedrijf voor een ultrasone reiniging. Dit wil zeggen dat er met de hulp van geluidsgolven de reinigingsvloeistof wordt ontleed, waardoor er waterstofbelletjes ontstaan. Als deze belletjes imploderen ontstaan er microdrukgolven die het vuil uit uw injector losweken. Kom dus snel naar Bosmans Diesel Service voor het professioneel reinigen van een injector!

Ga naar een dieselspecialist voor professionele certificaten bij het reinigen van uw injector

Kies voor de uitgebreide kennis van dieselsystemen bij Bosmans Diesel Service en ga voor professioneel onderhoud. Dat wilt u toch ook? Wanneer u denkt dat het professioneel reinigen van een injector van uw dieselmotor nodig is, vertrouwt u op de vakkennis van een specialist. Daarom dat Bosmans Diesel Service gebruikmaakt van verschillende professionele testbanken, zoals de Bosch EPS8015 en de Hartridge AVM. Met deze toestellen kan elk dieselsysteem getest worden. Mocht uit de test blijken dat een van de injectoren een verminderende werking heeft, zal de specialist zorgen voor het professioneel en grondig reinigen van de injector. Daarnaast beschikt het bedrijf ook over verschillende diagnose- en reparatiecertificaten van Delphi, Denso en Bosch. Zo weet u altijd zeker dat er een betrouwbare analyse is gemaakt.

Eerlijke prijzen voor het reinigen van een injector en het afstellen van pompverstuivers

Wanneer de injector van uw dieselmotor minder goed werkt, laat u het natuurlijk reinigen door professionals. Dat is niet meer dan logisch. U wilt tenslotte op de best mogelijke manier geholpen worden. Wanneer u rekent op de service van een dieselspecialist, wilt u hier uiteraard niet te veel voor betalen. Kom daarom langs bij Bosmans Diesel Service in Bergeijk. Bij deze dieselspecialist kunt u terecht voor een grondige analyse en het reinigen van uw injector. Daarnaast bieden ze ook een goede service voor het afstellen en aankopen van pompverstuivers en dieselverstuivers. Wanneer u problemen heeft met uw dieselmotor is Bosmans Diesel Service uw specialist van dienst.

Kies direct voor heet water onkruidbestrijding

Wilt u een milieubewuste manier om uw onkruid te bestrijden? Dan doet u er goed aan om De onkruidkoker in te schakelen. Met deze techniek wordt het water verwarmd tot over het kookpunt en vervolgens wordt het over het onkruid gegoten. Dé specialist in heet water onkruidbestrijding is erkend Empas-dealer. Een groot voordeel van de Empas machines is dat ze op een bepaalde manier het water verwarmen, zodat er continu mee gewerkt kan worden. Ongeveer 98 graden Celsius is de ideale warmte om onkruid te koken. De celstructuur van de plant barst en sterft uiteindelijk af. Met dit professionele en ervaren bedrijf bent u snel en eenvoudig van uw onkruid af.

Verhuur en verkoop van machines voor heet water onkruidbestrijding

Het bestrijden van onkruid is een lastige en tijdrovende klus. U bent er uren mee bezig en een paar dagen later groeit het weer terug. Daar wilt u toch ook zo snel mogelijk vanaf? De onkruidkoker is dé specialist in heet water onkruidbestrijding en staat voor u klaar met de verhuur en verkoop van machines om onkruid tegen te gaan. Dit ervaren bedrijf is al vanaf 2007 bezig met de kokendheet water techniek. Wanneer u De onkruidkoker inschakelt, kiest u voor een erkend Empas-dealer. Daardoor is deze specialist in staat om volledig aan uw wensen te voldoen. De machines die u huurt, zijn uitgerust met een hogedrukfunctie. Wilt u een machine voor heet water onkruidbestrijding kopen? Dan kiest u zelf of u deze functie wilt toevoegen.

Al meer dan 10 jaar gespecialiseerd in heet water onkruidbestrijding

Heet water onkruidbestrijding met De onkruidkoker is al vanaf 2007 mogelijk. Dat is precies de reden waarom u deze professional direct inschakelt bij de bestrijding van al uw onkruid. De techniek van dit bedrijf zorgt ervoor dat de plant wordt verwarmd met heet water. Rond 98 graden Celsius is de ideale temperatuur om van uw onkruid af te komen. Naast dat u onkruid bestrijdt, profiteert u ook meteen van de preventieve werking. Dat is het grote voordeel als u een specialist inschakelt voor heet water onkruidbestrijding. Zo wordt er vaak voor gekozen om ook de verharding te behandelen op plekken waar nog geen onkruid groeit. U voorkomt zo onkruid op uw terrein.

Leiderschapskwaliteiten

Vandaag de dag moeten leiders beschikken over eigenschappen die helpen bij het motiveren en begeleiden van anderen in nieuwe situaties. De leiders van morgen moeten hun blik op de toekomst hebben en anderen kunnen overtuigen dat hun visie de juiste weg is. Om dit te doen moeten ze beschikken over de volgende karaktereigenschappen:

 • Veel energie. Lange dagen en regelmatige reizen horen meestal bij een leiderschapspositie, vooral wanneer het bedrijf groeit. Alert en gefocust blijven zijn twee van de grootste obstakels die een leider moet overwinnen.

 • Intuïtie. De snelle veranderingen in de wereld en de grote hoeveelheid informatie die je op een dag binnenkrijgt zorgen ervoor dat je nooit alles kunt weten. In andere woorden, onderbouwing en logica zijn niet in alle situaties genoeg. Steeds meer leiders leren hoe belangrijk hun intuïtie is en hoe ze hun “onderbuikgevoel” moeten vertrouwen bij het maken van beslissingen.

 • Volwassenheid. Bij een goed leider moeten persoonlijke macht en erkenning ondergeschikt zijn aan de ontwikkeling van het personeel. In andere woorden, een volwassen leider weet dat je meer bereikt door anderen kracht te geven dan door over ze te regeren.

 • Teamgevoel. Zakenleiders leggen vandaag de dag veel nadruk op teamwork. In plaats van een ouder/kind relatie te hebben met hun personeel, onderhoudt een goed leider een relatie tussen twee volwassenen, wat leidt tot een goede band met het team.

 • Empathie. “In andermans schoenen kunnen staan” is vandaag de dag een van de hoofdeigenschappen waar een leider over moet beschikken. Zonder empathie kun je geen vertrouwen opbouwen. En zonder vertrouwen kun je nooit het beste halen uit jouw personeel.

 • Charisma. Mensen zien een leider vaak als een indrukwekkend figuur. Charisma speelt een grote rol bij dit beeld. Leiders met charisma kunnen sterke emoties losmaken bij hun personeel wanneer ze hun visie uitleggen op een boeiende en bindende manier. Met deze visie kunnen leiders het personeel motiveren om toekomstige mijlpalen te behalen door deze mijlpaal te verbinden aan mooie persoonlijke beloningen en waardering.

Omstandigheden en volharding zijn belangrijke onderdelen van het persoonlijke ontwikkelproces van een leider. Dus wanneer je een leider wilt worden, werk dan aan de aspecten van jouw persoonlijkheid waarvan je denkt dat ze niet voldoende zijn. Wanneer je bijvoorbeeld alle fundamentele eigenschappen hebt, maar jezelf niet echt een mensenmens vindt, probeer dan cursussen te volgen of boeken te lezen over empathie. Aan de andere kant, wanneer je makkelijk met mensen om kunt gaan, maar moeite hebt met het maken van logische keuzes, probeer dan te leren om meer geharder te worden en ontwikkel meer psychologische weerstand. Onthoudt dat iedereen alles kan bereiken waar ze hun zinnen op zetten. 

IvPP – Persoonlijke ontwikkeling

 

 

http://www.ivpp.nl/leiderschap/training

Advocaat strafrecht zoeken

Advocaat strafrecht zoeken

Bent u wel eens op zoek naar een advocaat strafrecht? Dat is natuurlijk nooit een fijne zoektocht. Het betekent dat u opgepakt bent en dat u zichzelf moet verdedigen tegen de Nederlandse Staat. Het kan terecht zijn dat u bent opgepakt, maar in dat geval verdient u zeker nog een goede advocaat strafrecht. In sommige gevallen kunt u zelfs nog vrijkomen, ondanks dat u een bepaald delict hebt gepleegd. Het rechtssysteem werkt namelijk niet vlekkeloos. Het is echter wel een systeem dat redelijk goed werkt. Ik zou dus niet het risico nemen om in aanraking te komen met justitie. Dat is mijn advies als iemand die een aantal jaar geleden is opgepakt. Ik had echter helemaal niets gedaan, maar toch kwam ik vast te zitten in de Nederlandse politiecellen. Het was onrecht in de puurste vorm. U denkt nu vast, daar gaat weer een crimineel zijn vaste verhaal afsteken. Natuurlijk heeft hij niets gedaan, hoor ik u denken. U denkt dat ik zit te liegen en dat ik terecht ben opgepakt. Ik snap uw gedachte. De meeste mensen in de gevangenis zullen namelijk beweren dat ze onterecht opgepakt zijn. Ze zullen dat blijven volhouden, totdat ze er zelf in geloven. Ik hoefde dat, met behulp van een goede advocaat strafrecht, gelukkig niet te doen. Ik hoefde mijzelf niet lang te blijven overtuigen van mijn onschuld. Het incident waarvoor ik opgepakt werd, gebeurde in een tijd dat ik jong en onbevangen was. Ik ging om met een aantal foute vrienden. Ik hing samen met deze jongens in het winkelcentrum van onze buurt. Na een aantal maanden realiseerde ik mij dat ik mijn tijd aan het verdoen was. Ik merkte dat mijn vrienden te veel het verkeerde pad op gingen. Ik wilde dat niet en wilde niet langer deelnemen in hun criminele activiteiten. Het begon met het stelen in de supermarkt. Ze stopten drank onder hun jassen en liepen vervolgens de winkel uit. Zonder blikken of blozen. Ik weet dat de hele groep inmiddels in aanraking is gekomen met de advocaat strafrecht, maar ik was de eerste.

Advocaat strafrecht na geweldsdelict

Het gebeurde op een avond in het winkelcentrum. Ik ging boodschappen doen voor mijn moeder, toen ik de groep al zag zitten. Ik was al een maand niet meer in contact met deze jongens geweest en ze benaderden mij. Ze vroegen op dreigende toon waarom ik niet meer met ze kwam hangen. Ik vertelde ze dat ik niet meer mijn tijd wilde verspelen aan deze foute groep. Ze werden direct nog agressiever en ik liep snel door naar de supermarkt. Nadat ik de boodschappen had gedaan voor mijn moeder, stonden ze mij buiten op te wachten. Ze begonnen mij uit te dagen en ik probeerde door te lopen. Toen ik niet luisterde naar hun dreigementen gooide ze mijn boodschappen op de grond en stampten op de plastic tassen. Ik werd vervolgens boos en deelde een paar klappen uit. De politie kwam net de hoek om lopen en arresteerde mij direct. Ik had ook nog een mes bij me en zat ineens in een lastig parket. Ik belde mijn moeder op vanuit de gevangenis en kreeg een scheldkanonnade te verwerken. Na 5 minuten van totale paniek vertelde ze mij over een goede vriend van haar. Ze vertelde dat hij aan de hand van een advocaat strafrecht vrijgepleit werd. Ik hoopte op hetzelfde en schakelde een advocaat strafrecht van Witlox Snijders Tuzkapan advocaten in. Dit advocatenkantoor in het hartje van Amsterdam is gespecialiseerd in het Nederlandse strafrecht en kan ook u bijstaan in uw gevecht tegen de Nederlandse staat. Ze behandelen naast geweldovertredingen ook de volgende delicten:

 • zeden
 • vermogen
 • witwassen
 • wapens
 • diefstal
 • verkeer

Dit is slechts een greep uit de lange lijst van strafzaken die Witlox Snijders Tuzkapan advocaten uitvoert voor de Nederlandse staatsburger.

Een tweede kans

Terug naar mijn zaak. Ik had natuurlijk een ontzettende domme en ondoordachte actie begaan. Ik had een paar mensen geslagen in een roes van woede. Ik zal niet ontkennen dat het een domme actie was. Ik zal echter wel erkennen dat het niet zwart/wit is. De actie voerde ik uit, vanuit een besef dat ik te maken had met een foute groep. Ik wilde afscheid nemen van de groep, maar kon niet loskomen van de druk. In het verhoor gaf ik dit aan op advies van de advocaat strafrecht. De rechter was gevoelig voor mijn verklaring en besloot mij een tweede kans te geven. Ik hoefde enkel een korte taakstraf uit te voeren en kreeg geen strafblad. Ik heb geluk gehad. Met het gedegen advies van de advocaat strafrecht is de eis van de justitie afgewezen en heb ik een tweede kans gekregen. De advocaat strafrecht benadrukte mijn jonge leeftijd en wees op mijn goede bedoelingen. Ik ben blij dat ik tegenwoordig een leven kan leiden zonder deze foute groep. In mijn ogen was de vechtpartij een mogelijkheid om los te komen van deze zogenaamde vrienden. Ik wil niet iedereen adviseren om te gaan slaan, maar in mijn geval pakte het redelijk goed uit. Ik zit inmiddels op de universiteit en binnenkort ga ik afstuderen. Mijn eerste baan als junior advocaat heb ik al in de pocket, met een strafblad zou dat niet gelukt zijn. Hebt u ook interesse in een advocaat strafrecht? Schakel de diensten van Witlox Snijders Tuzkapan advocaten in.

http://www.wstadvocaten.nl/strafrecht/

Langgatboren

Langgatboren

Langgatboren, wat is dat eigenlijk? Het is het onderwerp van mijn college van vandaag. Langgatboren is eenvoudigweg – de naam zegt eigenlijk alles al – het boren van zeer diepe gaten. Die gaten kunnen wel 1000 millimeter diep zijn. Langgatboren, dat ook wel diepgatboren wordt genoemd, is de beste oplossing voor het boren van dergelijke diepe gaten. Het langgatboren kent vele toepassingen, ik zal er hieronder een paar voor jullie opsommen:

 • In de matrijzenbouw: op dit gebied moet je bijvoorbeeld denken aan langgatboren voor verwarmingspatronen en aan het boren van diepe gaten voor bijvoorbeeld koel- en smeerkanalen.
 • Je kunt ook denken aan hydraulisch langgatboren, bijvoorbeeld voor het creëren van cilindermantels of de interne koeling van cilindermantels, of bijvoorbeeld voor het creëren van doorvoergaten voor elektronica of perslucht.
 • Ook in de machinebouw wordt langgatboren toegepast. Ook hier gaat het onder andere om het aanleggen van doorvoergaten of doorvoerkanalen voor elektronica en andere kabels, maar ook om gaten die gewichtsbesparing kunnen opleveren. In feite is de machinebouw de sector waarin langgatboren het meest wordt gebruikt en dan met name op staal, aluminium en RVS. Daarnaast is het boren op deze manier ook zeer geschikt voor meer exotische materialen als Titaan, Duplex en Inconel.

Laten langgatboren door GB Metaal & Kunststoffen

Waar het langgatboren betreft beschikken ze bij GB Metaal & Kunststoffen over een zeer bijzondere techniek. Ik ken dit bedrijf heel goed omdat een neef van mij er werkzaam is. Die neef woont in Almelo en heel toevallig is GB Metaal & Kunststoffen daar ook gevestigd. Hij is een heel handige en technische jongen en hij is altijd dol geweest op het werken met dit soort machines, waaronder de langgatboor. Langgatboren is, zo zou je kunnen zeggen, zijn lust en zijn leven. Nou ja, misschien overdreef ik hier een beetje. In ieder geval, tijdens verjaardagen kan hij je er altijd in geuren en kleuren over vertellen, maar omdat het vaak een nogal technisch verhaal betreft, sla ik de meeste informatie niet op en de rest vergeet ik. Maar toen ik van hogerhand – de heren en dames van de directie, jullie kennen ze wel – te horen kreeg dat ik jullie vandaag iets mocht vertellen over langgatboren (waarom is me volledig onduidelijk), dacht ik, laat ik mijn neef uit Almelo maar weer eens contacteren, die weet er vast van alles vanaf, van dat langgatboren. Maar goed, ik dwaal af, ik zou het eigenlijk over die bijzondere techniek hebben. Maar ja, mijn uitstap was wel terecht, want zonder de uitleg van mijn neef had ik niets over die techniek geweten. We hebben het hier over het zogenaamde éénlippenboren, afgekort ook wel ELB genoemd. Met deze techniek kunnen de mensen van GB Metaal & Kunststof producten met een uiterste precisie en snelheid voorzien van diepe gaten met diameters van 3,2 tot 22 millimeter. Zoals ik eerder al had aangegeven kunnen deze gaten een diepte bereiken van maar liefst 1000 millimeter, of wel, in lekentaal: een meter.

Over GB Metaal & Kunststoffen

Maar bij het mooie Almelose bedrijf GB Metaal & Kunststoffen doen ze natuurlijk veel meer dan langgatboren. Hun naam geeft het al aan: ze zijn gespecialiseerd in metaalbewerking en kunststofbewerking. Ze zijn daarbij werkzaam in de volgende sectoren:

 • automotive
 • landbouwmechanisatie
 • procestechnologie
 • machine- en apparatenbouw
 • oldtimers
 • bouw en infrastructuur
 • verlichtingsindustrie
 • kunst en specials
 • overig, dat wil zeggen dat ze ook klanten helpen die een speciale wens hebben – bijvoorbeeld voor een bepaald meubel – en die verlangen naar maatwerk. GB kan dit leveren!

Toen mijn neef dit hele rijtje zo uit zijn hoofd opratelde, werd ik in de eerste plaats getriggerd door de zinsnede ‘Kunst en Specials’. Ik floepte er gekscherend uit of mijn neef misschien ook kunstenaar was. Hij ging daar heel serieus op in. Hij zei dat mensen soms op zoek zijn naar een speciaal ornament, bijvoorbeeld voor in de tuin, maar het kan ook voor de woonkamer zijn of voor de badkamer. Bij GB zijn ze in staat om een dergelijk kunstzinnig product te maken. Denk bijvoorbeeld aan een sierlijke, metalen fonteininstallatie voor in de tuin. Als je daar naar op zoek bent, dan kun je het beste een professional in de hand nemen, zeker als je iets unieks wilt hebben of misschien je eigen ontwerp verwezenlijkt wil zien. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan de volgende zaken.

 • Een kunstzinnige decoratie voor op het kantoor. Dat geeft je kantoorpand meteen een unieke uitstraling die een goede sier zal maken op alle bezoekers!
 • Een authentiek relatiegeschenk voor een jubilaris. Voor als je iemand echt een keer verrassen met iets moois. Geef hem eens een kunstobject van metaal. Ik zou het wel weten!
 • Of wat dacht je van een schitterende bokaal als prijs voor een bepaalde competitie, of dit nu een sportcompetitie is of iets anders, dat maakt niet uit.
 • Ook zijn er allerhande designobjecten te bedenken. Denk bijvoorbeeld aan een mooi wijnrek of een sierlijke fruitschaal. Ook is het mogelijk om stoelen en krukjes te vervaardigen of allerhande vazen en bekers. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kan het van metaal en kunststof laten maken door de handige jongens van GB Metaal & Kunststoffen die bovendien een kunstenaar in hun midden hebben die het creatieve brein is achter dit soort projecten, ook voor dieptrekken!
http://www.gb.nu/pagina/71/Langgatboren.html

Filterelementen voor persluchtfiltratie

Filterelementen is alle soorten en maten

Techno Filter is een bedrijf in Uithoorn dat zich bezig houdt met microfiltratie. Dat is bijzonder, veel andere bedrijven die in de wereld van filterelementen en filterbehuizingen opereren doen dit naast andere werkzaamheden. Een specialisatie op dit vlak zie je zelden. Dat maakt ze dan ook een unieke aanbieder. Als je een echte specialist in huis wil halen, zijn zij de aangewezen persoon. Denk echter niet dat dit specialisme ervoor zorgt dat er een klein aanbod aan filterelementen is. Er zijn immers een hoop verschillende vormen van filtratie, en in al die hoeken bekwamen zij zich. Zo hebben ze een hoop opties op het gebied van vloeistoffiltratie. Zo hebben ze filterelementen met een poriegrootte van 0,1 tot 1,2 micron. Deze worden gebruikt voor het filteren van bacteriën, gisten en schimmels. Vooral in de farmaceutische industrie en bij de productie van drank wordt dit veel toegepast. Met tests wordt vastgesteld welke poriegrootte wenselijk is. Het fijne aan deze specialist is dat de filters geleverd kunnen worden met verschillende aansluitingen. Zodoende is het vrijwel altijd mogelijk om deze filterelementen te gebruiken op de bestaande filterhuizen. Een pluspunt is ook dat ze werken met de producten van veel verschillende producenten. Dit maakt ze onafhankelijk en flexibel. Van veel fabrikanten hebben zij originele of vervangende filterelementen beschikbaar. Indien het een alternatief betreft, is de kwaliteit altijd gelijk of beter. Voor de klant is dit ideaal. Zodoende is er immers altijd een passende oplossing beschikbaar. Ook de verhouding tussen prijs en kwaliteit is goed, mede doordat zij over onderdelen van verschillende fabrikanten beschikken. Door dergelijke omstandigheden is het echt van meerwaarde om te kiezen voor een bedrijf dat zich specifiek op microfiltratie richt. Tel daarbij op dat ze een schat aan ervaring hebben. De onderneming is al meer dan dertig jaar actief op dit gebied. Zij weten dus absoluut van de hoed en de rand wanneer je een vraag stelt over filterelementen. Probeer het gerust eens uit wanneer uw filter een probleem ondervindt.

Filterelementen voor persluchtfiltratie

Techno Filter heeft een uitgebreid perslichtprogramma. Dit laat zich als volgt onderverdelen.

 • Filterelementen om bacteriën en fagen tegen te houden.
 • Kaarsenfilters die olie en damp filteren.
 • Vervangende elementen voor perslucht (kijk op de site voor beschikbare merken).
 • Behuizingen in diverse uitvoeringen.
 • Persluchtapparatuur.

Bij het (industriële) gebruik van gassen is een goed filtersysteem erg belangrijk. Met een coalesse worden allerlei vaste deeltjes uit het gas gehaald. Dit is een interessant proces. Deze filterelementen worden vaak gebruikt als een eerste stap, waardoor andere filters beschermd blijven. Een actief koolelement kan worden ingezet om ook nog eens oliedamp te verwijderen. In een zeer effectief wordt de perslucht eerst gekoeld (bijvoorbeeld met een koeldroger) en combineert daarna een coalesse (of twee) met een koolelement. Hiermee kan oliedamp vrijwel volledig worden tegengehouden (tot 0,003 PPM). De filterelementen die gebruikt worden in een persluchtsysteem worden onder andere door de volgende fabrikanten geproduceerd:

 • Domnick Hunter / Parker
 • Ultrafilter / Donaldson
 • Walker Filtration
 • Zander

Deze voldoen allen aan de ISO normering 8573.1, welke uit zes kwaliteitsklassen bestaat. Het is precies het soort kwaliteit dat je verwacht bij een echte specialist. Vandaar je er al deze merken kunt krijgen. Bekijk het volledige overzicht, inclusief de mogelijkheden van vervangende filterelementen, op de website. Natuurlijk kun je ook terecht voor specifieke apparatuur die bij persluchtfiltratie komt kijken. Zo hebben ze absorptiedrogers die perslucht en andere gassen kan drogen tot drukdauwpunten van wel -80°C. Verder is er beademingsluchtapparatuur voor industriële toepassingen, waarmee allerlei deeltjes, damp en geur kunnen worden gefilterd. Voor een medische toepassing is er beademingsapparatuur die ook koolmonoxide en kooldioxide verwijdert. Voor een dergelijk aanbod, naast al die filterelementen, is het echt van grote meerwaarde om bij een bedrijf langs te gaan dat zich in microfiltratie specialiseert. Dan heb je eenvoudigweg veel meer opties waaruit je kunt kiezen, dan wanneer je kiest voor een firma die dit erbij doet.

Een compleet aanbod

Filterelementen worden gebruikt op allerlei plaatsen en met zeer uiteenlopende doeleinden. Daarom is het ook logisch dat er veel verschillende producten zijn. Er is altijd een passende oplossing. Die vind je het snelste bij een zaak die zich hierin heeft gespecialiseerd. Een groot assortiment is ook een pre, want dan is er altijd wel een passende oplossing te vinden. Logisch dus, dat er van allerlei fabrikanten filterelementen worden geleverd. Wat het doel van de filtratie ook is, je wil altijd dat het goed gebeurd. Dat is de perfecte filteroplossing. Dus heb je iets nodig op het gebied van microfiltratie? Neem dan contact op met Techno Filter. Er zijn allerlei verdelen die dit bedrijf heeft ten opzichte van anderen. Niet alleen zijn ze een echte specialist, ze hebben ook nog eens een schat aan ervaring door de dertig jaren die ze al actief zijn op dit vlak. Filterelementen hebben geen geheimen voor deze experts. Maak gebruik van hun kennis en schakel ze in. De handigste manier om in contact te treden is online. Surf naar de website, technofilter.eu, voor alle informatie. Via de button informatie/offerte aanvragen klik je naar een pagina met een contactformulier. Hiermee kun je zeer volledig aangeven welke informatie je nodig hebt, of een offerte aanvragen voor specifieke filterelementen. Vergeet niet om in ieder geval de verplichte velden in te vullen. Deze gegevens zijn nodig om met je in contact te komen. Je kunt uiteraard zo snel mogelijk een bericht terug verwachten.

http://www.technofilter.eu/nl-NL/filterelementen